Støt

UNICEF opfordrer til våbenhvile og etablering af en humanitær korridor i Gaza

Næsten halvdelen af de 1,1 millioner palæstinensere, der er blevet opfordret til at flygte fra den nordlige del af Gaza, er børn. Men der er ingen sikre steder for civile at tage hen. Der er brug for øjeblikkelig etablering af en humanitær korridor og våbenhvile for at undgå en humanitær katastrofe.

Hundredvis af børn er blevet dræbt og såret i den igangværende konflikt mellem Israel og Hamas og i Gaza stiger i øjeblikket antallet af dræbte børn hver time.

”Billeder og historier fra området taler deres eget tydelige sprog. Det er helt ubærligt at se døde og sårede børn blive båret ud af sammenstyrtede bygninger eller ind på overfyldte hospitaler i armene på deres ulykkelige forældre. På samme måde skal alle israelske børn, der holdes som gidsler i Gaza, sikkert og øjeblikkeligt genforenes med deres familier og deres kære”, siger Susanne Dahl, generalsekretær i UNICEF Danmark

Våbenhvile og humanitær korridor

Børn og familier i Gaza er næsten løbet tør for mad, vand, elektricitet, medicin og sikker adgang til hospitaler efter flere dage med luftangreb og lukning af alle forsyningsruter. 

Gazas eneste kraftværk løb tør for brændstof allerede onsdag eftermiddag, hvilket lukkede ned for elektricitet, vand og spildevandsbehandling. De fleste beboere i Gaza kan derfor ikke længe få drikkevand eller vand til husholdninger. 

UNICEF opfordrer derfor til en øjeblikkelig våbenhvile i konflikten mellem Israel og Hamas og til, at der etableres en humanitær korridor, der kan sikre børn og deres familier livreddende hjælp og forsyninger – hvor end de måtte være. 

Ifølge de seneste tal fra lokale sundhedsmyndigheder og medier er mindst 1.500 palæstinensere blev dræbt, herunder 500 børn. Mere end 6.612 palæstinensere er såret, herunder mere end 1.644 børn.

Antallet af dræbte israelere er 1.300, mens flere end 3.391 er såret. UNICEF har endnu ikke præcise rapporterede tal på det samlede antal israelske børn, der er berørt, men i betragtning af det høje antal ofre frygtes, at mange israelske børn kan være blevet dræbt eller såret.

UNICEF har netop opjusteret behovet for humanitær hjælp til Palæstina til 290 millioner kr.

Maria Westh

  • Head of External Communications, UNICEF Danmark