Støt

Kvindelandsholdets VM-trøjer indsamler 76.033 kroner til UNICEF

Kvindelandsholdets sejr over Haiti betød avancement ved VM for første gang i 28 år. Efter slutfløjet og euforien over den historiske præstation lagde sig, satte spillerne deres signerede kamptrøjer på auktion til fordel for UNICEF.

Der var god stemning i Perth, da Kvindelandsholdet med en sejr over Haiti spillede sig videre ved årets VM-slutrunde Down Under. Kvinderne spillede dog ikke kun for sig selv og de rød-hvide fans, men også for de mange uskyldige børn, som er fanget i konflikt- og katastroferamte områder.

Kvindelandsholdets flotte spil på banen afspejler sig i auktionen, hvor deres signerede kamptrøjer i alt indsamlede imponerende 76.033 kroner til UNICEF.

De indsamlede penge går til børn i konflikt- og katastroferamte lande som Ukraine, Syrien, Tyrkiet og Sudan.

Auktionen glæder Kvindelandsholdet
Resultat af auktionen vækker stor glæde i landsholdslejren trods exit i 1/8-finalen til værtsnationen Australien.

”Vi er kede af ikke at kunne repræsentere Danmark til flere kampe ved VM. Vi er dog rigtig glade for, at vores trøjer fra sejren over Haiti kan give noget til de børn, der er ramt af krig og katastrofer verden over” siger Kvindelandsholdets anfører, Pernille Harder, hvis trøje fik auktionens højeste hammerslag på 10.000 kroner.

Millioner af børn har behov for humanitær hjælp
UNICEF anslår, at der alene i Ukraine, Tyrkiet, Syrien og Sudan er tæt på 30 millioner børn, som har behov for akut humanitær hjælp.

”De danske fodboldkvinder leverede en virkelig flot præstation ved VM. Og det viser spillernes trøjeauktion til fordel for UNICEF også. Vi er utrolig glade og stolte over den imponerende støtte og opbakning – salget af spillernes VM-trøjer kommer til at gøre en stor forskel for de rekord mange børn, der har behov for humanitær hjælp rundt om i verden”, afslutter Susanne Dahl, generalsekretær i UNICEF Danmark.

Partnerskab: DBU og UNICEF står sammen om at styrke det gode børneliv
DBU og UNICEF sætter børns rettigheder og fodbolden i centrum – og arbejder for at gøre en forskel for børn, både i Danmark og i verden. De to parter står sammen om et stærkt fokus på børn og ønsket om at give så mange som muligt det bedste børneliv, både på og uden for fodboldbanen.

På DBU’s fodboldskoler har DBU og UNICEF i 2023 også klædt de mere end 3.000 trænere og frivillige på med inspiration, viden og konkrete værktøjer om børns rettigheder og børnesyn. Fx i en podcast-serie, som handler om mulige udfordringer og dilemmaer, trænerne kan møde på fodboldskolen.

Læs mere om partnerskabet: https://www.unicef.dk/stoet/virksomheder/partnerskab/nationalt/dbu/dbu-partnerskab/

Morten Bredal

  • Partnership Communications Manager