Støt

Børnenes Nytårstale

Børn har ret til at blive hørt

”Voksne lader som om, de lytter til børn. Men i virkeligheden tager de os ikke alvorligt” (Maria Højsgaard-Lauridsen, Børnenes Nytårstale 2024).

Det er et problem, at børn ikke føler sig lyttet til. Med Børnenes Nytårstale er ambitionen at styrke udviklingen af et samfund, hvor børns perspektiver, bekymringer og håb bliver respekteret og lyttet til. Børn har ret til at blive hørt! Reel børneinddragelse kræver både, at børn og unge har mod på at sige deres mening – men også, at voksne lytter til dem og tager dem alvorligt. Igen i år inviterer UNICEF Danmark og TV 2 alle børn i Danmark til at indsende taler til Børnenes Nytårstale med mulighed for at holde tale for hele Danmark 1. januar 2025.

Der åbnes for indsendelse 1. september 2024 her på siden.

Materialer til undervisning

Vi understøtter lærere i, hvordan elever kan øve sig i at forme deres synspunkter og formidle dem til relevante modtagere. Fire forløb giver et godt fundament til bl.a. at skrive en tale og øve den.

Børnenes Nytårstale på tur

Børnenes Nytårstale tager på tur rundt i Danmark og inviterer elever fra 5.-7. klasse til et inspirerende og inddragende event. Eventet har fokus på at give eleverne mod og lyst til at bruge deres stemme.

Ansøg nu

Vil du være en del af UNICEFs børne- & unge panel?

Er du mellem 12 og 17 år og brænder du for at børn og unge skal tages alvorligt, så har vi brug for dig og dine input …

Se eller gense årets nytårstale

Maria Højsgaard-Lauridsens nytårstale.
Børnenes Nytårstale 2024, TV 2 Danmark

Børnenes Nytårstale 2024

Se årets nytårstaler fra børn i Danmark.

Børnenes nytårstale

Om Børnenes Nytårstale

Den 1. januar 2024 blev Børnenes Nytårstale vist for første gang på TV 2. 13 årige Maria Højsgaard-Lauridsen tog ordet og holdt sin nytårstale for hele Danmark. En tale, som hun selv havde skrevet. Og en tale fra børneperspektiv, der gør os alle sammen klogere på, hvad der fylder i bevidstheden og hverdagen blandt børn og unge i Danmark.

Marias tale blev udvalgt blandt taler indsendt af børn og unge fra hele Danmark. Alle taler med vigtige budskaber og noget på hjerte.

Med Børnenes Nytårstale ønsker UNICEF Danmark og TV 2 Danmark, at give børn og unge en platform, hvor de kan bruge deres ret til at blive hørt, og give voksne og andre børn og unge mulighed for at lytte til børns stemmer og perspektiver.

Dyk ned i overvejelserne bag projektet og læs mere om, hvorfor det er vigtigt, at børn og unge har deres egen nytårstale.

UNICEF Danmarks del af projektet er støttet med midler fra Nordea-fonden og TrygFonden.

Tryg Fonden
Nordea Fonden