Støt

Børnenes Dag

 

Børnekonventionens fødselsdag

Børnenes Dag er den årlige markering og fejring af FN’s Børnekonvention. FN’s Børnekonvention blev vedtaget den 20. november 1989, og derfor danner denne dato rammen om UNICEFs årlige fejring af børns rettigheder.

 

Omskriv historien for verdens børn

Hjælp os med at omskrive historien for alle verdens børn

I år afholdes mødet samtidig med, at en bølge af forbundene kriser skyller ind over verden. Klimaforandringer, vandmangel, fødevareknaphed, læringstab og et rekordstort antal konflikter og katastrofer rammer med sådan en kraft, at flere børn end nogensinde før har brug for vores hjælp.

På vores breddegrader har en trivselskrise slået rod. Mange børn og unge bekymrer sig om klimaforandringerne, og de oplever en usund præstationskultur i skolelivet og i online fællesskaberne.

Mængden af kriser øger behovet for hjælp samtidig med, at de mange globale udfordringer konkurrer om opmærksomheden.

Kriserne kan aflæses i FN’s 17 verdensmål. Halvvejs mod 2030 er alle verdensmål slået ud af kurs. Fra 2015 til 2019 gjorde verden ellers små fremskridt. Men i 2020 satte COVID-19-udbruddet og andre samtidige kriser en bremser for den globale fremgang.

Den gode nyhed er, at alle verdensmål endnu er inden for vores rækkevidde. Men det er tvingende nødvendigt, at vi styrker vores indsats og investeringer i en bæredygtig udvikling af kloden nu.

De forbundne kriser kalder på systemiske løsninger. Derfor samler Børnenes Dag 2023 erhvervsledere, politiske beslutningstagere, eksperter, meningsdannere, unge stemmer, civilsamfundet og ikke-statslige organisationer for at samarbejde om at omskrive historien for alle verdens børn.

Verdens børn har brug for, at vi står sammen, så de kan se ind i en lysere fremtid, hvor alle børn bor et sikkert sted, er sunde og raske, går i skole, bliver hørt og kender deres rettigheder.

Børnenes Dag 2023 er arrangeret af UNICEF Danmark og UNICEF Supply Division og finder sted i FN Byen i København.