Den lille underernærede dreng Ibrahim Mahamadou rækker ud efter kameraet

Sultkatastrofen raser!
Sult truer 16 millioner børns liv

Sammen kan vi hjælpe dem

Hver måned kan dine 95 kr. sørge for 15.800 liter rent vand til verdens mest udsatte børn.

Hver måned kan dine 120 kr. sørge for 50 pakker nøddemos, som redder livet for verdens mest udsatte børn.

Hver måned kan dine 279 kr. hjælpe 10 af verdens mest udsatte børn i skole med en skoletaske, kladdehæfte og blyant.

Dine 150 kr. kan købe 6 dåser mælkepulver, som giver 15 liter højenergimælk til alvorligt underernærede børn.

Dine 336 kr. kan købe 140 pakker nærende nøddemos, som redder livet for alvorligt underernærede børn.

Dine 501 kr. kan sørge for en komplet livreddende behandling af et alvorligt underernæret barn.

SULT: 16 mio. børn er i livsfare!

Lige nu er mere end 16 millioner børn alvorligt akut underernærede verden over.

Vi skal handle NU for at redde deres liv.

Det står særligt slemt til i Afrika syd for Sahara, hvor børn mister livet hver dag. Tørke, sygdomme, vold og et liv på flugt gør livet utrolig vanskeligt for familierne og betyder, at alt for mange små børn dør af underernæring, inden de fylder fem år.

Behandlingen indeholder blandt andet særligt nærende jordnøddemos og højenergi-mælk, som giver underernærede børn kræfterne tilbage!

Red et barns liv

For kun 501 kr. kan vi gennemføre en komplet livreddende behandling af et alvorligt underernæret barn i Etiopien. Prisen inkluderer 24-40 dages behandling med højenergimælk og beriget jordnøddemos, medicin, et tæppe, en uges mad til en forælder eller anden omsorgsperson og hospitalsudstyr som termometer, kanyler, handsker, utrintest, kateder og slanger til intubering og intravenøs behandling.

Prisen er lille, men effekten stor. Vi kan redde 9 ud 10 alvorligt underernærede børn med behandling med livreddende højenergimælk og nærende jordnøddemos.

Gemechu er 2 år gammel. Hun kommer fra Etiopien og lider af underernæring. Her får hun behandling med nærende nøddemos, så hun kan blive rask igen. © UNICEF/UN0141389/Sewunet

Her sulter børn

Her er flest børn alvorligt akut underernærede:

  • DR Congo: 2.000.000
  • Afghanistan: 600.000
  • Yemen: 394.000
  • Niger: 380.000
  • Etiopien: 370.000
  • Nigeria: 368.000
  • Sydsudan: 220.700
16 mio. børn er i fare for at dø af underernæring

Fødevarekrise i Sahel

Antallet af mennesker, der oplever kritisk mangel på mad i Sahel-regionen, er steget voldsomt det seneste år grundet tørke, klimaforandringer og den usikkerhed, som følger med i fødevareproduktionen. Medmindre det internationale samfund handler nu, kan situationen hurtigt blive yderligere forværret. I dag har 3,3 millioner mennesker brug for akut hjælp i Sahel, og UNICEF forudsiger at 4,8 millioner mennesker vil være ramt af fødevarekrisen i midten af år 2020, hvis der ikke tages passende foranstaltninger.

Denne hidtil usete eskalering af humanitære behov i Sahel demonstrerer den alarmerende situation, som den vestafrikanske region står overfor i 2020, hvor antallet af mennesker, der risikerer fødevaremangel, kan stige op til i alt 14,4 millioner – et niveau der er ikke nået siden 2012. De mest udsatte lande i området er Burkino Faso, Mali og Niger, hvor konflikt og dens virkninger på lokalsamfund er blevet den største årsag til fødevaremangel.

Sult rammer børn og deres fremtid

Der er ingen, der rammes hårdere af sult end børn. Jo længere et sultende barn er underernæret, des større er faren for, at barnets hjerne, vækst og indlæringsevner tager permanent og uoprettelig skade.

Når vi sørger for akut hjælp, løser vi ikke bare et akut problem. Vi redder børns liv, men arbejder også langsigtet på at gøre landene mere modstandsdygtige, så de er stærkere næste gang krisen rammer.

Situationen er katastrofal for det enkelte barn, men risikerer også at sætte de ramte landes fremtid på spil. Hjælpen til børn nu og her er første skridt til at ruste børn og voksne til en bæredygtig fremtid.

Det går pengene til

Vidste du at…

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Vi er helt afhængige af frivillige gaver og donationer

UNICEFs arbejde er ikke finansieret af FN. UNICEFs livsvigtige arbejde er kun muligt på grund af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og private personer.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Ud af én doneret krone går max. 4 øre til administration

Når du donerer, går 78 procent til arbejdet for børn, højest 4 procent til administration, og resten bliver investeret i at skabe større indtægter til børn.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Du får skattefradrag på donationer

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at når du donerer til UNICEF, kan hele dit bidrag trækkes fra i skat.

Du kan læse mere om, hvordan UNICEF Danmark anvender de indsamlede midler her.