Alle børn skal
lære og uddanne sig

UNICEF hjælper børn med at komme i skole og få en kvalitetsuddannelse, så de kan realisere
deres fulde potentiale og skabe sig en god fremtid. Uanset hvem de er, og hvor de bor.

 
7-årige Nura fra Ainabo, Somalia elsker at gå i skole. UNICEF har støttet hendes skole med bl.a. nye klasseværelser, en vandtank og skoleuniformer.

”Jeg holder meget af alle de mange fag i skolen, især arabisk. Jeg vil gerne være forfatter, når jeg bliver voksen”, fortæller 7-årige Nura.

Nuras skole ligger i Ainabo i Somalia. Den er støttet af UNICEF, som har bygget et klasseværelse og to midlertidige undervisningscentre. Derudover har UNICEF blandt andet udstyret skolen med en vandtank, og 200 elever har fået skoleuniformer.

© UNICEF/2017/Rich

9 ad af 10 børn kommer i skole i dag

Der er sket store fremskridt i de sidste 20 år. Siden år 2000 er antallet af børn i grundskolealderen, som ikke kommer i skole, faldet fra 100 millioner til 58 millioner. Men den gode udvikling er bremset i de sidste par år.

Verden over er fattigdom stadig den væsentligste årsag til, at børn ikke kommer i skole og får en uddannelse. Langvarige krige i lande som Syrien og Yemen har tvunget 27 millioner af børn ud af skolen, fordi de lever på flugt eller deres skole er ødelagt. Men også faktorer som køn, bopæl og etniske tilhørsforhold kan spille en rolle for børns mulighed for at uddanne sig.

31 millioner børn i førskolealderen, 58 millioner børn i grundskolealderen, 61 millioner større børn og 137 millioner unge mangler adgang til uddannelse og læring.

Dårlig kvalitet er en anden udfordring for børns mulighed for at lære og uddanne sig. I mange lande er kvaliteten af undervisningen og de fysiske rammer så dårlige, at det i sig selv forhindrer børnene i at lære og få en ordentlig uddannelse. 617 millioner børn og unge verden over, opnår ikke basale læse- og matematiske færdigheder, selvom 2/3 af dem går i skole.

Mange børn kommer ikke i skole

0

børn i grundskolealderen kommer ikke i skole. Værst ser det ud i Vest- og Centralafrika. I Liberia går 62 % af alle børn ikke i skole.

Hjælp UNICEF med at give børn en god skolegang
 
Elever kigger på en oppustelig globus, som er en del af det undervisningsmateriale skolen har fået af UNICEF. Skolen ligger i Uchiprang flygtningelejren i Bangladesh, hvor et stort antal rohingyaer er flygtet til fra Myanmar.

12,4 millioner børn har fået lærematerialer til skolen.

En gruppe glade elever står i indgangen til det nødhjælpstelt, som lige nu udgør deres skole i Yola, Nigeria.

7,4 millioner børn har fået hjælp til uddannelse i humanitære situationer.

Rohingya børn fra flygtningelejren i Cox Bazaar går hjem fra skole. UNICEF arbejder for at børn skal lære og uddanne sig.

60,561 skoler har lært om skolesundhed, hygiejne.

 

UNICEFs arbejde for alle børns ret til at lære og uddanne sig tager udgangspunkt i FN's Verdensmål 4,
der handler om at sikre alle adgang til kvalitetsuddannelse og livslange læringsmuligheder.

 
Alle børn skal vokse op uden overgreb. FN's Verdensmål for en bæredygtig udvikling.

Sådan bidrager UNICEF til at nå Verdensmål 4
om kvalitetsuddannelse

 

Hjælp UNICEF med at give børn en god skolegang

Støt nu