Børnenes dag den 20 november

Hjem » UNICEF fejrer børnenes dag 2020

Følg med på Facebook, Instagram, LinkedIn, og Twitter.

Årets program:

9.-20. november: Kampagne på Instagram for børn og unge om verden efter corona-krisen, støttet af blandt andet UNICEFs ambassadør Rasmus Kolbe – Lakserytteren. Læs mere HER.

17.-23. november: Se LEGO-Globus med 430 kreationer af børn fra hele verden på Hovedbanegården i København eller følg med digitalt på UNICEF Danmarks Instagram-profil den 19. nov. kl. 10:00.

20. november: Hele verden går i blåt for verdens børn – både fysiske bygninger og digitalt. Se med fra kl. 8 på UNICEF Danmarks Instagram, LinkedIn og Facebooksider.

20. november: En børnedelegation overrækker årets Resolution til statsministeren, og drøfter kort indholdet og ønskerne til aktiv handling fra regering og folketing. Resolutionen indeholder anbefalinger til politikere, virksomheder og andre og er udgivet af Det Nationale Rettighedsråd.

20. november kl. 7:00: UNICEF Danmark offentliggør ny Gallup undersøgelse om, hvordan danske børn opfatter corona- og klimakrisen. Følg med på UNICEF Danmarks Twitter og Facebook-side.

20. november kl. 10.00: H.K.H Kronprinsesse Mary taler med børn om fremtiden – live på UNICEF Danmarks Facebookside

20. november kl. 14.00: Vinderne af UNICEF Prisen 2020 offentliggøres på UNICEF Danmarks Instagram og Facebookside.

21. november kl. 08.00: Video fra udstilling i Billund, hvor op mod 100 børn har illustreret deres ønsker for fremtiden efter corona i samarbejde med CoC Playful Minds. Se med på UNICEF Danmarks Instagram og Facebookside.

Sidste år på Børnenes dag var vores gode ambasadør Lakserytteren (Rasmus Kolbe) ude og hilse på Det Nationale Rettighedsråd i FN-byen.

Børnenes Dag

Den 20. november hvert år er det Børnekonventionens fødselsdag og Børnenes Dag.

Den dag sætter vi ekstra fokus på de rettigheder, som alle verdens børn har ifølge FN’s Børnekonvention. Børnenes Dag blev afholdt første gang den 20. november 2015 på årsdagen for FN’s Børnekonvention. Nu er dagen blevet en tradition.

I år afholdes Børnenes Dag som en række virtuelle events grundet corona, og du kan følge fejringen på UNICEFs sociale medier. Vi sætter fokus på, hvordan corona og klimaforandringer har ændret levevilkårene for alle verdens børn.

Derfor skal vi lytte til børn

På Børnenes Dag opfordrer vi børn i hele verden til at tage ordet. Børn har en stemme. Vores opgave som voksne er at lytte til den. Og at give børnene modet og styrken til at turde tage ordet. Det skal vi gøre for børnenes skyld. Men også for vores egen. Og ikke kun på Børnekonventionens fødselsdag, men hver dag.

UNICEF inddrager børn i arbejdet i hele verden. De unge er med som ambassadører.

Børnerettighederne viser os vejen til et bedre liv, hvor alle i fællesskab kan have det godt og være trygge.
SÅDAN SIGER EN KLOG ELEV, DER HAR ARBEJDET MED RETTIGHEDER.