Lions Katastrofehjælp
støtter orkan-nødhjælp i Caribien

Der er enormt behov for nødhjælp i det orkanplagede Caribien. Tidligere på ugen lagde orkanen Dorian store dele af østaten Bahamas i ruiner. Boliger og vital infrastruktur som veje, el- og vandforsyning er ødelagt. Mindst 17.000 børn og deres familier har behov for akut assistance.

”Mennesker, der for en uge siden levede helt almindelige liv som dit og mit, har nu mistet alt, hvad de ejer. Nogle har endda mistet deres kære, dødstallet stiger fortsat, efterhånden som redningsmandskabet arbejder sig frem,” fortæller UNICEF’s generalsekretær, Karen Hækkerup.

Stort behov for rent vand

For at undgå, at endnu flere mister livet i efterveerne af katastrofen, er det helt afgørende at sikre rent drikkevand til de nødsstedte.

”UNICEF står klar til at hjælpe de lokale myndigheder med opgaven. Donationen på 200.000 kroner fra Lions Katastrofehjælp er en kærkommen håndsrækning i det arbejde,” siger Karen Hækkerup.

Mange vandressourcer er forurenede, og risikoen for, at bakterier spreder sig, er overhængende. Det kan hurtigt ende fatalt, hvis småbørn smittes med diarresygdomme i en katastrofesituation, hvor sundhedsfaciliteter også er ramt.

”Målet er at undgå en katastrofe i katastrofen. Her er hurtig hjælp, som den Lions bidrager til, helt afgørende,” siger Karen Hækkerup.

Hun understreger, at Bahamas kun er et land blandt mange i Caribien, som jævnligt rammes af voldsomt vejr. UNICEF arbejder dels med at forebygge og forberede øernes befolkning og infrastruktur på orkanerne, dels med at beskytte de lokale børn, når katastrofen rammer.

Hjælp katastroferamte børn

Støt nu