Vi bekæmper
Ebola
Hvad er ebola?
Ebola er en smitsom virus uden nogen kendt kur eller forebyggende vaccine. UNICEF hjælper med at stoppe spredningen af ebola gennem oplysning, uddannelse og uddeling af forebyggende og desinficerende udstyr.
Vi kan stoppe spredningen af ebola – men vi har brug for din hjælp!
Ebola kan forebygges!
God hygiejne kan forhindre, at ebola spreder sig og at man i værste tilfælde står med en ebola epidemi. Derfor uddeler UNICEF klorin, sæbe, koste og gummihandsker.
Vi gennemfører samtidig oplysningskampagner for at sikre, at alle ved, hvad ebola er, og hvordan man undgår at blive smittet. Lærerne bliver trænet i, hvordan de kan sørge for en høj sikkerhed for skolebørnene. De lærer blandt andet, at de skal måle skolebørnenes temperatur flere gange om dagen, fordi feber kan være et tegn på ebola. Det øverste billede her på siden viser en pige fra DR Congo, som får taget sin temperatur.
Sammen når vi langt
Det er heldigvis lykkedes at nedbringe antallet af nye ebola-tilfælde. Og indsatsen har i den grad båret frugt, så katastrofen er under kontrol. Vi arbejder stadig med at hjælpe de børn, der er blevet forældreløse på grund af ebola.
Fordi vi har trofaste Verdensforældre kan vi forebygge nye ebola-epidemier og sætte hurtigt ind med hjælp. Du kan være med til at beskytte børn mod smitsomme sygdomme og give dem en god chance for at overleve og skabe sig et godt og værdigt liv.

Sally Korsu (10 år) fra Kenema, Sierra Leone har overlevet ebola.
© UNICEF/2016/Torgovnik

Hun ses her i hendes skolegård, hvor hun leger i sjippetov med sine venner.
© UNICEF/2016/Torgovnik

Siden starten af Ebola-udbruddet i Den Demokratiske Republik Congo har UNICEF og dets partnere nået over 300.000 mennesker med livreddende information om, hvordan man undgår undgår at blive smittet.
Nye udbrud
Der sker fortsat nye udbrud af ebola i den Demokratiske Republik Congo. UNICEF har derfor mobiliseret sin organisation for at hjælpe med at begrænse omfanget af sygdommens udbrud og beskytte børnene i området.
Konsekvenserne af et udbrud kan være vidtrækkende for børn. Det er kendt fra tidligere udbrud i DRC såvel som i Vestafrika, at børn kan påvirkes på forskellige måder. Børn kan selv blive smittet af sygdommen, men følgerne går ud over; det påvirker deres familier og lokalsamfund, da børn kan miste deres forældre, plejere og lærere, og adgang til grundlæggende tjenester som sundhedspleje og uddannelse kan blive alvorligt kompromitteret. Børn, der er smittet eller hvis familie er blevet smittet, er udsat for stigmatisering og social udstødelse.

Den 9. august ankommer nødhjælp til Goma, North Kivu, DRC. Patrick Lonji, UNICEF Supply and Logistics Officer bærer her en kasse gennem et UNICEF lager.
© UNICEF/2018/Naftalin
Sidst opdateret d. august 2018