Indsatsområder
i Asien

Hvad er problemet i Asien?

Mangel på rent vand, naturkatastrofer og underernæring er bare nogle af de ting, der udfordrer landene i Asien, hvor over halvdelen af verdens befolkning bor. Området går fra Fiji i syd til Afghanistan i nord.

Asien rummer både hurtigt voksende økonomier og nogle af verdens mindst udviklede lande.  Og især for de sidstnævnte er et øget antal naturkatastrofer som jordskælv i Nepal med til at udfordre og skabe utryghed og fare for børnene.

Mange børn er fejl- og underernærede, hvilket gør, at de ikke vokser, som de skal, og har et dårligt immunforsvar. Dertil kommer ulighed, manglende skolegang og mangel på toiletter og latriner. 558 millioner mennesker i Centralasien og Sydasien går stadig på toilettet i “det fri”.

Derudover er særligt Bangladesh lige nu ramt af en stor flygtningekrise, da ca. 1 million mennesker er på flugt fra Myanmar. Et ud af fire børn i lejren Balukhali i Cox’s Bazar lider af akut underernæring, og der er derfor akut behov for hjælp til at håndtere og minimere risikoen for sygdom og potentielle dødsfald grundet monsun, fejlernæring eller mangel på rent vand.

Hvad gør UNICEF i Asien?

UNICEF kæmper blandt andet for at nedbringe mødre- og børnedødeligheden i den sydlige del af Asien, nedbringe fejl- og underernæring samt at få børn i skole. Det gælder for eksempel i lande som Nepal, Indien og Bangladesh.

I lande som Cambodja, Laos og Myanmar i Sydøstasien kæmper UNICEF for bedre sundhed gennem et omfattende vaccinationsprogram og på at sikre rene vandforsyninger. Og det hjælper. Fra 1990 og frem til 2012  fik yderligere 721 millioner mennesker i Sydøstasien adgang til forbedret vandforsyning.

UNICEF/2018/Njiokiktjien/Bangladesh/Twins/Neonatal

Mariam Akhter holder sine tvillinger, som blev født for tidligt på et UNICEF-støttet center i Dhaku, der specialiserer sig i at hjælpe for tidligt fødte børn og deres mødre.

Rent vand til alle verdens børn
0

mennesker i Sydøstasien har fra 1990 fået adgang til forbedret vandforsyning

Hjælp UNICEF med at sikre rene vandforsyninger i verden

Hvad med fremtiden?

Udover fattigdom har asiatiske lande også kæmpet med et stigende antal naturkatastrofer i de senere år, og her har det akutte behov for nødhjælp været med til at sætte langsigtede mål på pause.

Men der sker masser af fremskridt. For eksempel er antallet af kvinder, der dør på grund af fødsler, faldet, flere har fået adgang til rent vand, og flere børn er kommet i skole.

 

Hvad kan du gøre?

Meld dig som verdensforælder og vær med til at skabe fremskridt i Asien. Så kan vi sætte fart på skolegangen for de børn, der ikke lærer at læse og skrive, skrue ned for antallet af underernærede børn samt opgradere vaccinationskampagner og sundhedsvæsen i en lang række lande.

UNICEF/2018/Boro/Vaccine/Children/Measles

Stolte børn holder deres vaccinationskort oppe. UNICEF støtter den indiske regering i at gøre Indien fri for mæslinger og røde hunde, og børnene her har lige været inde og få deres vacciner.

Statistik over børn i Asien

  • Befolkning: 60% af verdens befolkning bor i Asien, i alt 4,5 milliarder mennesker.
  • Lande: Der er 48 lande i Asien.
  • Børnearbejde: 122 millioner børn i alderen 5-14 går ikke i skole.
  • Uddannelse: 121 millioner børn i alderen 6-14 går ikke i skole i Asien.
  • Børnedødelighed: Mere end 15.000 børn under 5 år dør hver dag. 30% af disse dødsfald finder sted i Sydasien.

Læs mere om UNICEFs arbejde i Sydasien og Østasien og Stillehavet.

UNICEF kæmper blandt andet for at nedbringe mødre- og børnedødeligheden i den sydlige del af Asien, nedbringe fejl- og underernæring samt at få børn i skole

Hjælp børn - hver dag!

Støt fast

Sidst opdateret d. 9. august 2019