Vi samler penge ind
til verdens børn

Hjem » Vi samler penge ind

UNICEF Danmark samler ind til verdens børn. Vi arbejder i mere end 190 lande og arbejder på mange forskellige måder for at sikre børns overlevelse, uddannelse og tryghed. Herunder er en oversigt over de formål, du kan støtte via UNICEF Danmark:

Afghanistan

600.000 børn i Afghanistan er alvorligt akut underernærede og risikerer at dø af sult, hvis de ikke får hjælp. Bidrag til Afghanistan-indsamlingen går til at hjælpe udsatte børn i Afghanistan.

Beskyttelse af børn

Vi samler ind til beskyttelse af børn. I samarbejder med verdens regeringer gør vi en indsats for at forbedre lovgivningen og de sociale systemer, så børn bliver bedre beskyttet mod overgreb som vold, udnyttelse og misbrug.

Vold mod piger er fortsat en af de mest udbredte overtrædelser af menneskerettighederne på globalt plan. Og derfor har UNICEF et særligt fokus på at forebygge og bekæmpe vold mod piger

Brems coronavirus

Coronavirus spreder sig lynhurtigt over hele verden, og tusindvis af børns liv er i fare. I UNICEF sætter vi alle sejl til, sammen med WHO og resten af FN, for at beskytte verdens mest udsatte børn. Sammen må vi hele en såret verden, hvilket kan gøres ved at købe et plaster og støtte vaccination af frontpersonale ude verden.
Bidrag til Brems corona! går til UNICEFs globale indsats mod coronavirus (COVID-19).
Særligt Inden blev hårdt ramt af virussens anden bølge, hvorfor man yderligere kan støtte landets vaccineudrulning. Hjælp Indien her.

Børn i nød i DR Congo

Vi samler ind til Børn i nød i DR Congo. Støtten indsamlet til DR Congo går til at hjælpe børn, der er under ekstremt pres pga. konflikt, tørke, ekstrem fattigdom og udbrud af ebola.

Børn på flugt

Et bidrag til Børn på flugt går til at hjælpe de mange børn, som er flygtet til Europa fra krige i Syrien, Irak og andre steder. UNICEF hjælper blandt andet børnene i nærområderne samt i Grækenland og Makedonien.

Børn ramt af sult

Et bidrag til børn ramt af sult går til at hjælpe 17 millioner børn verden over, der lige nu er i fare for at dø af underernæring. Reg: 4183 Konto: 3420000. Mobile Pay 676700 og mærk bidraget med Sult.
Hvert år i maj/juni samler sammen med radiostationerne NOVA, Radio 100, Pop FM, The Voice, myROCK og Radio Soft ind til UNICEFs indsats for børn, der sulter.

Katastrofeberedskab

Når du støtter UNICEFs katastrofeberedskab, er du med til at sikre, at vi kan rykke hurtigt ud med nødhjælp, når katastrofen rammer. Og vi fortsætter genopbygningsarbejdet efter en katastrofe – også længe efter mediernes fokus er væk. Konto nr.: 4183 3420000, mærk donationen ”katastrofe”.

I 2020 gjorde vi en ekstra indsats for børn i Moria-flygtningelejren, da den gik i brand.

Rohingya

Et bidrag til Rohingya børnene går til at hjælpe børn fra Myanmar, der er flygtet til Bangladesh.

 

 

Spædbarnsdødelighed

Sorgen over at miste et barn er ubærligt. Ved at blive Verdensforælder kan du være med til at sørge for, at det rette udstyr for genoplivning af spædbørn bliver tilgængeligt for læger og jordemødre ude i verden.

Sydsudan

Et bidrag til børnene i Sydsudan er med til at beskytte børn mod konsekvenser af krig, herunder sult og underernæring. UNICEF arbejder indædt for at hjælpe børn ramt af krisen med beskyttelse, sundhed og skolegang.

Syrien

Et bidrag til formålet Syrien går specifikt til at hjælpe de mange børn, som er ofre for den årelange konflikt i Syrien. Det er hjælp til medicin, vand, tøj og vacciner. Men også psykosocial støtte, omsorg og hjælp til skolegang for en hel generation af traumatiserede, syriske børn. Konto nr.: 4183 10183200

Vacciner

Et bidrag til Vacciner til verdens børn går til UNICEFs indsats med at sikre vaccination til børn overalt i verden. Vaccination er en af de mest effektive måder at forhindre, at små børn dør.

UNICEF er verdens største indkøber af vacciner. Vi sørger for vacciner til 45 procent af verdens børn, og vi arbejder hårdt på at holde priserne på vaccinerne så langt nede som muligt, så også de fattigste lande kan være med.

Venezuela

Situationen i Venezuela er desperat! Sundhedssystemet er i knæ. Af landets 10 mio. børn har 3,2 mio. brug for nødhjælp! Børnene mangler rent vand, medicin og vacciner. Bidrag til Venezuela-indsamlingen går til nødhjælp, der hjælper med at redde børnenes liv i Venezuela.

Yemen

Krigen i Yemen har skabt den største humanitære krise i verden, hvor millioner af børn er ramt af sult og mangel på rent vand. Bidrag til Yemen går til at hjælpe de mest udsatte børn i landet med akut nødhjælp.

 

Enkelt bidrag eller fast støtte?

Du kan støtte UNICEF via et enkelt bidrag eller blive fast støtte. Ønsker du at støtte UNICEF fast hver måned, kan du vælge at blive Verdensforælder eller snegle-livredder og støtte generelle formål via pbs, sms eller MobilePay Subscription eller blive SMS Livredder og støtte vores katastrofeberedskab via mobilregningen. Vi laver nogle gange events, hvor vi giver billetter som gave til nye verdensforældre, som f.eks. her. Vi forsøger altid på at gøre disse events tilgængelige for vores eksisterende verdensforældre, men det er desværre ikke altid muligt.

Generelle formål

Når du støtter UNICEFs generelle formål, hjælper du de børn, der har størst behov. UNICEF er til stede og hjælper børn i mere end 150 af verdens fattigste lande, både med langsigtede udviklingsprogrammer og med akut nødhjælp i katastrofer. Konto nr.: 4183 3420000

Verdensgaver

Du kan vælge at give en Verdensgave. Så modtager du et gavebevis, du kan forære til én, du holder af. Selve gaven sender UNICEF til de børn, som har mest brug for den. Der er mange forskellige Verdensgaver at vælge mellem, og alle Verdensgaver er nøje udvalgt blandt de forsyninger, som UNICEF hver dag året rundt sender til børn i nød.

Fællesindsamlinger

Herudover deltager vi med jævne mellemrum i fælles indsamlingsaktiviteter med andre humanitære organisationer i Danmark. Vi deltager for eksempel i Danmarks Indsamling.

Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og Danmarks største humanitære organisationer står bag. Danmarks indsamling har kørt siden 2006. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom og hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid. Temaet for indsamlingen 2018 er børn der vokser op uden et hjem, og UNICEF Danmarks andel af de indsamlede midler går til at hjælpe Sierra Leones mest udsatte børn. Læs mere hos Danmarks Indsamling

Telemarketing

Læs mere om UNICEF Danmarks telemarketing og de medarbejdere der ringer ud til danskerne.

UNICEF på Facebook

Det er muligt at lave Facebook indsamlinger, hvor der samles ind til UNICEF Danmark. Du finder funktionen ved at klikke ind på UNICEF Danmarks Facebookside eller ved at klikke her.

Brancheorganisationen Isobro

UNICEF Danmark er medlem af ISOBRO, der er indsamlingsorganisationernes brancheorganisation i Danmark. Her kan du se ISOBROs indsamlingsetiske retningslinjer.

Få job i unicef og bliv en del af et fantastisk hold

Støt UNICEFs arbejde for alle verdens børn

støt nu