Vi samler penge ind
til verdens børn

Hjem » Vi samler penge ind

UNICEF Danmark samler ind til verdens børn. Vi arbejder i mere end 190 lande og arbejder på mange forskellige måder for at sikre børns overlevelse, uddannelse og tryghed. Herunder er en oversigt over de formål, du kan støtte via UNICEF Danmark:

Afghanistan

600.000 børn i Afghanistan er alvorligt akut underernærede og risikerer at dø af sult, hvis de ikke får hjælp. Bidrag til Afghanistan-indsamlingen går til at hjælpe udsatte børn i Afghanistan.

Bahamas

Børnene i Bahamas kom i akut nød, da den kraftige orkan Dorian ramte landet i september 2019. Hospitaler, skoler og huse kollapsede, og tusindvis af familier mistede alt. Bidrag til Bahamas-indsamlingen gik til akut nødhjælp til børn og familier ramt af orkanen. Indsamlingen er ikke længere aktiv.

Brems coronavirus

Coronavirus spreder sig lynhurtigt over hele verden, og tusindvis af børns liv er i fare. I UNICEF sætter vi alle sejl til, sammen med WHO og resten af FN, for at beskytte verdens mest udsatte børn. Bidrag til Brems corona! går til UNICEFs globale indsats mod coronavirus (COVID-19).

Børn i nød i DR Congo

Vi samler ind til Børn i nød i DR Congo. Støtten indsamlet til DR Congo går til at hjælpe børn, der er under ekstremt pres pga. konflikt, tørke, ekstrem fattigdom og udbrud af ebola.

Børn på flugt

Et bidrag til Børn på flugt går til at hjælpe de mange børn, som er flygtet til Europa fra krige i Syrien, Irak og andre steder. UNICEF hjælper blandt andet børnene i nærområderne samt i Grækenland og Makedonien.

Børn ramt af sult

Et bidrag til børn ramt af sult går til at hjælpe 17 millioner børn verden over, der lige nu er i fare for at dø af underernæring. Reg: 4183 Konto: 3420000. Mobile Pay 20 11 38 00 Mærk bidraget Sult.
Hvert år i maj/juni (2020 undtaget) samler sammen med radiostationerne NOVA, Radio 100, Pop FM, The Voice, myROCK og Radio Soft ind til UNICEFs indsats for børn, der sulter. Kampagnen hedder Giv dit Fredagsslik til børn, der sulter.

Hjælp børn ramt af cykloner i Mozambique, Zimbabwe og Malawi

Støtten indsamlet til Hjælp børn ramt af cykloner i Mozambique, Zimbabwe og Malawi gik til at hjælpe børn, der var ramt af cyklonen Kenneth, der i april 2019 forårsagede massive ødelæggelser og stor akut nød blandt børnene i flere sydvestlige afrikanske lande. Indsamlingen er ikke længere aktiv.

Katastrofeberedskab

Når du støtter UNICEFs katastrofeberedskab, er du med til at sikre, at vi kan rykke hurtigt ud med nødhjælp, når katastrofen rammer. Og vi fortsætter genopbygningsarbejdet efter en katastrofe – også længe efter mediernes fokus er væk. Konto nr.: 4183 3420000, mærk donationen ”katastrofe”.

Mozambique

Situationen var desperat efter cyklonen Idai, som ramte Mozambique i marts 2019. Ca. 1,5 mio. var påvirkede af katastrofen, halvdelen af dem var børn! Bidrag til Mozambique-indsamlingen gik til akut nødhjælp til børn og familier ramt af cyklonen. Indsamlingen er ikke længere aktiv.

Rohingya

Et bidrag til Rohingya børnene går til at hjælpe børn fra Myanmar, der er flygtet til Bangladesh.

 

 

Syrien

Et bidrag til formålet Syrien går specifikt til at hjælpe de mange børn, som er ofre for den årelange konflikt i Syrien. Det er hjælp til medicin, vand, tøj og vacciner. Men også psykosocial støtte, omsorg og hjælp til skolegang for en hel generation af traumatiserede, syriske børn. Konto nr.: 4183 10183200

Vacciner

Et bidrag til Vacciner til verdens børn går til UNICEFs indsats med at sikre vaccination til børn overalt i verden. UNICEF sørger for vacciner til 45 procent af verdens børn.

I April 2019 kørte vi kampagnen #VaccinesWork for at sprede budskabet om, at vacciner virker.
På Facebook, LinkedIn, Twitter og Instagram. For hvert ’Synes om’ eller deling af opslag med #VaccinesWork donerede Bill & Melinda Gates Foundation 1$ til UNICEF; op til 1 million $. Vi samlede i den anledning også ind på egne kanaler. Denne del af indsamlingen er ikke længere aktiv.

Venezuela

Situationen i Venezuela er desperat! Sundhedssystemet er i knæ. Af landets 10 mio. børn har 3,2 mio. brug for nødhjælp! Børnene mangler rent vand, medicin og vacciner. Bidrag til Venezuela-indsamlingen går til nødhjælp, der hjælper med at redde børnenes liv i Venezuela.

Vinter nødhjælp

Siden 2017 har vi hver vinter kørt en vinter nødhjælps kampagne rettet mod Syriens børn. Efter flere år med krig, ødelæggelse, flugt og mistet arbejdsindtægt mangler mange syriske familier noget så basalt som tøj. Mange er flygtet fra deres hjem og bor stadig i midlertidige telte, der om vinteren dækkes af tung sne. Midlerne rejst ved denne kampagne går til at sørge for vinterhjælp til syriske børn – i nærområderne og i selve Syrien.

Yemen

Krigen i Yemen har skabt den største humanitære krise i verden, hvor millioner af børn er ramt af sult og mangel på rent vand. Bidrag til Yemen går til at hjælpe de mest udsatte børn i landet med akut nødhjælp.

 

Enkelt bidrag eller fast støtte?

Du kan støtte UNICEF via et enkelt bidrag eller blive fast støtte. Ønsker du at støtte UNICEF fast hver måned, kan du vælge at blive Verdensforælder eller snegle-livredder og støtte generelle formål via pbs, sms eller MobilePay Subscription eller blive SMS Livredder og støtte vores katastrofeberedskab via mobilregningen. Vi laver nogle gange events, hvor vi giver billetter som gave til nye verdensforældre, som f.eks. her. Vi forsøger altid på at gøre disse events tilgængelige for vores eksisterende verdensforældre, men det er desværre ikke altid muligt.

Generelle formål

Når du støtter UNICEFs generelle formål, hjælper du de børn, der har størst behov. UNICEF er til stede og hjælper børn i mere end 150 af verdens fattigste lande, både med langsigtede udviklingsprogrammer og med akut nødhjælp i katastrofer. Konto nr.: 4183 3420000

UNICEF By

UNICEF By er en indsamlingsaktivitet, hvor en dansk kommune i løbet af et år samler ind til UNICEF’s arbejde for verdens udsatte børn. I 2018 er Gentofte årets UNICEF By og samler ind til UNICEF’s arbejde for børn i Grønland.

Verdensgaver

Du kan vælge at give en Verdensgave. Så modtager du et gavebevis, du kan forære til én, du holder af. Selve gaven sender UNICEF til de børn, som har mest brug for den. Der er mange forskellige Verdensgaver at vælge mellem, og alle Verdensgaver er nøje udvalgt blandt de forsyninger, som UNICEF hver dag året rundt sender til børn i nød.

Fællesindsamlinger

Herudover deltager vi med jævne mellemrum i fælles indsamlingsaktiviteter med andre humanitære organisationer i Danmark. Vi deltager for eksempel i Danmarks Indsamling.

Giv dit fredagsslik til børn der sulter ved at sms'e slik til 1900

Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og Danmarks største humanitære organisationer står bag. Danmarks indsamling har kørt siden 2006. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom og hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid. Temaet for indsamlingen 2018 er børn der vokser op uden et hjem, og UNICEF Danmarks andel af de indsamlede midler går til at hjælpe Sierra Leones mest udsatte børn. Læs mere hos Danmarks Indsamling

Telemarketing

Læs mere om UNICEF Danmarks telemarketing og de medarbejdere der ringer ud til danskerne.

UNICEF på gaden

Læs mere om UNICEFs medlemshvervning på gaden og de medarbejdere du møder der.

UNICEF på Facebook

Det har været muligt at lave Facebook indsamlinger, hvor der samles ind til UNICEF Danmark. Denne funktionalitet er pt lukket ned fra Facebooks side i hele Danmark, men skulle blive aktiveret igen i 2019.

Brancheorganisationen Isobro

UNICEF Danmark er medlem af ISOBRO, der er indsamlingsorganisationernes brancheorganisation i Danmark. Her kan du se ISOBROs indsamlingsetiske retningslinjer. 

Få job i unicef og bliv en del af et fantastisk hold

Støt UNICEFs arbejde for alle verdens børn

støt nu