Vi samler penge ind
til verdens børn

Hjem » Vi samler penge ind

UNICEF Danmark samler ind til verdens børn. Vi arbejder i mere end 150 lande og arbejder på mange forskellige måder for at sikre børns overlevelse, uddannelse og tryghed. Herunder er en oversigt over de formål, du kan støtte via UNICEF Danmark:

Katastrofeberedskab

Når du støtter UNICEFs katastrofeberedskab, er du med til at sikre, at vi kan rykke hurtigt ud med nødhjælp, når katastrofen rammer. Og vi fortsætter genopbygningsarbejdet efter en katastrofe – også længe efter mediernes fokus er væk. Konto nr.: 4183 3420000, mærk donationen ”katastrofe”.

Syrien

Et bidrag til formålet Syrien går specifikt til at hjælpe de mange børn, som er ofre for den årelange konflikt i Syrien. Det er hjælp til medicin, vand, tøj og vacciner. Men også psykosocial støtte, omsorg og hjælp til skolegang for en hel generation af traumatiserede, syriske børn. Konto nr.: 4183 10183200

Børn på flugt

Et bidrag til Børn på flugt går til at hjælpe de mange børn, som er flygtet til Europa fra krige i Syrien, Irak og andre steder. UNICEF hjælper blandt andet børnene i Grækenland og Makedonien.

Børn ramt af sult

Et bidrag til børn ramt af sult i Yemen, Sydsudan, Somalia og Nigeria går til at hjælpe 1,4 millioner børn, der lige nu er i fare for at dø af underernæring. Reg: 4183 Konto: 3420000. Mobile Pay 20 11 38 00 Mærk bidraget Sult
Fredag den 16. juni 2017 fra klokken 6 til 18 samler radiostationerne NOVA, Radio 100, Pop FM, The Voice, myROCK og Radio Soft ind til UNICEFs indsats for børn, der sulter.

Irma

Vi har pt ikke en aktiv indsamling til Irma. støtten indsamlet til Irma går til at hjælpe børn, der er ramt orkanen Irma, der har forårsaget massive ødelæggelser på flere caribiske øer. Veje, huse, broer, hospitaler og skoler er jævnet med jorden.

Rohingya

Et bidrag til Rohingya børnene går til at hjælpe børn fra Myanmar, der er flygtet til Bangladesh.

 

 

Yemen

Yemen er fanget i en humanitær krise. Landet kæmper både med krig, med sult og med en koleraepidemi, som hver dag smitter tusinder af mennesker. Bidrag til Yemen går til behandling af de mest udsatte børn i landet.

Filippinerne

Filippinerne blev ramt af supertyfonen Mangkhut i September 2018 og havde i den forbindelse brug for akut nødhjælp.

Indonesien

Indonesien blev ramt af 2 jordskælv og en tsunami i starten af Oktober 2018. Ca 50% af de 600.000 beborer i området omkring byerne Donggala og Palu i Indonesien vurderes at have mistet deres hjem. Tsunamien har ødelagt tusindvis af huse, hospitaler, indkøbscentre, hoteller og mindst en bro. Mange veje er ufremkommelige og elektriciteten er afbrudt, hvilket vanskeliggør hjælpearbejdet.

Enkelt bidrag eller fast støtte?

Du kan støtte UNICEF via et enkelt bidrag eller blive fast støtte. Ønsker du at støtte UNICEF fast hver måned, kan du vælge at blive Verdensforælder og støtte generelle formål via pbs eller blive SMS Livredder og støtte vores katastrofeberedskab via mobilregningen.

Generelle formål

Når du støtter UNICEFs generelle formål, hjælper du de børn, der har størst behov. UNICEF er til stede og hjælper børn i mere end 150 af verdens fattigste lande, både med langsigtede udviklingsprogrammer og med akut nødhjælp i katastrofer. Konto nr.: 4183 3420000

UNICEF By

UNICEF By er en indsamlingsaktivitet, hvor en dansk kommune i løbet af et år samler ind til UNICEF’s arbejde for verdens udsatte børn. I 2018 er Gentofte årets UNICEF By og samler ind til UNICEF’s arbejde for børn i Grønland.

Verdensgaver

Du kan vælge at give en Verdensgave. Så modtager du et gavebevis, du kan forære til én, du holder af. Selve gaven sender UNICEF til de børn, som har mest brug for den. Der er mange forskellige Verdensgaver at vælge mellem, og alle Verdensgaver er nøje udvalgt blandt de forsyninger, som UNICEF hver dag året rundt sender til børn i nød.

Fællesindsamlinger

Herudover deltager vi med jævne mellemrum i fælles indsamlingsaktiviteter med andre humanitære organisationer i Danmark. Vi deltager for eksempel i Danmarks Indsamling.

Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og Danmarks største humanitære organisationer står bag. Danmarks indsamling har kørt siden 2006. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom og hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid. Temaet for indsamlingen 2018 er børn der vokser op uden et hjem, og UNICEF Danmarks andel af de indsamlede midler går til at hjælpe Sierra Leones mest udsatte børn. Læs mere hos Danmarks Indsamling

Støt UNICEFs arbejde for alle verdens børn

støt nu