UNICEF støttet børnevenligt område i Nepal Kathmandu efter jordskælv

Træk dit bidrag fra i skat
som Verdensforælder

Hvis du er Medlem, får du ikke skattefradrag

Du starter som Medlem, hvis du blev hvervet af en af vores medarbejdere på gaden, eller hvis du, FØR du blev fast støtte, aldrig selv har taget initiativ til at støtte UNICEF (heller ikke sendt en støtte-sms under en katastrofe, købt en af vores Verdensgaver eller lignende). Som Medlem får du endnu ikke dit fradrag.

Vi ringer dig op, så du kan få fradrag

Nogle måneder efter du er blevet Medlem, kontakter vi dig for at høre, om du i stedet vil være Verdensforælder. For dig betyder det i praksis ingenting. Det bliver ikke dyrere eller mere besværligt. Du bliver blot Verdensforælder i stedet for Medlem og betaler bidrag i stedet for kontingent. Forskellen er, at du fremover automatisk får trukket dine bidrag fra i skat. Det er dog kun dine fremtidige bidrag, du får fradrag for.

Du kan også selv skifte fra Medlem til Verdensforælder – og få fradrag

Hvis du ønsker at skifte fra at være Medlem til Verdensforælder med det samme, er du altid meget velkommen til at ringe til os på 35 27 38 00 eller skriv på vores kontaktformular. Så skal vi nok hjælpe dig med at sikre, at du får skattefradrag for dine fremtidige bidrag.

Du kan læse mere om fradragsreglerne i Ligningsloven på Skatteministeriets hjemmeside http://www.skm.dk/skattetal/satser/satser-og-beloebsgraenser/ligningsloven.

Kontakt bidragsyderservice, hvis du har spørgsmål.

T: 35 27 38 00
Eller brug vores kontaktformular

Regler for skattefradrag

Når du er Verdensforælder og støtter udsatte børn gennem en hjælpeorganisation som UNICEF, kan du få skattefradrag. Du kan læse mere om hvor meget du kan trække fra her. Ægtefæller har hver deres fradrag. Og hvis vi har dit cpr-nummer, behøver du ikke foretage dig noget. Så får du nemlig helt automatisk dit skattefradrag, når du er Verdensforælder.

Har vi ikke dit cpr-nummer?

Har vi ikke dit cpr-nummer, kan du oplyse det her.

Er du i tvivl, om du er Verdensforælder?

Du kan godt støtte børn med et fast bidrag hver måned uden at være blevet Verdensforælder endnu. Måske er du i stedet, det vi kalder Medlem. Det kommer an på, hvordan du oprindeligt kom med i UNICEF-familien. Hvis du er Medlem, får du ikke skattefradrag for dine bidrag. Derfor er det en god idé at blive Verdensforælder i stedet. Ring til os på 35 27 38 00 eller skriv på kontaktformularen – så hjælper vi dig med at skifte.

Børn til undervisning på et UNICEF-læringscenter i Bangladesh.

Børn til undervisning på et UNICEF-læringscenter i Bangladesh.
© UNICEF/2018/Sujan

Spørgsmål? Kontakt vores support team

Skriv her