Innovation

Effektive teknologiske løsninger til fordel for verdens børn

Hjem » VF » Innovation

Du gør det muligt for UNICEF at nytænke, forske og udvikle, så vi kan skabe innovative løsninger til fordel for verdens mest udsatte børn.

Innovation har altid været en vigtig del af UNICEFs evne til at skabe resultater for børn. UNICEFs globale innovationscenter forbedrer velkendte løsninger og udvikler dem, så de kan optimeres, udbredes og skaleres op. Og med økonomisk støtte – blandt andet fra Verdensforældre i Danmark – videreudvikler vi de nye lovende projekter. På den måde er I med til at udvikle en ny bølge af teknologiske løsninger og produkter inden for eksempelvis dronerblockchain og 3D-printning, der gør det lettere at nå frem til de børn og steder, der er allersværest at nå.

Og ikke mindst takket være jer Verdensforældre har vi mulighed for at tage gode ideer til os og udbrede dem i stor skala, så verdens børn får gavn af dem inden for relativt kort tid.

Innovation drone får blodprøve hurtigt til HIV test i Malawi
Droneteknologi har mange potentielle anvendelsesmuligheder… En af dem vi allerede har testet i Malawi er at transportere blodprøver fra nyfødte til laboratorier for at blive testet for HIV.

JOHANNES WEDENIG, CHEF FOR UNICEF MALAWI.

Digital åndedrætsmåler

Avancerede diagnostiske værktøjer, som røntgen- og laboratorietest, er ofte ikke tilgængelige, hvor vi arbejder for at redde børns liv. UNICEF og WHO har derfor udviklet en digital åndedrætsmåler, der inden for et minuts tid kan afgøre om et barn har lungebetændelse.

2.200 børn dør hver dag af lungebetændelse, som er en af de sygdomme, der tager livet af flest børn. Tidlig diagnosticering gør det muligt at indlede behandling på et tidligt tidspunkt og er derfor afgørende for at redde børns liv.

Foto: © UNICEF/2010/Asselin

Solenergi-drevne vaccinekølere

UNICEF forsyner 45 procent af verdens børn med vacciner.  For at vaccinerne skal være effektive, er det vigtigt, at de holdes på den helt korrekte temperatur helt fra lager og til det øjeblik barnet får vaccinen. Det har været udfordrende at sikre livsvigtige vacciner mod at blive ødelagt i udviklingslande med ustabil adgang til elektricitet. Konsekvensen har været, at vacciner gik til, og liv blev tabt. Med innovation har UNICEF derfor taget solenergi et skridt videre og udviklet batteriløse solcelledrevne kølesystemer til vores vacciner. Ingen miljøskadelige batterier skal udskiftes, og ingen dieseldrevne enheder skal betjenes og vedligeholdes. Dette har medført, at mange flere vacciner når ud til børnene, samtidig med at miljøet skånes.

En mand pakker vacciner i et transportabelt køleskab

Foto: © UNICEF/2017/Hatcher-Moore

Vi har åbnet verdens første fabrik, der omdanner plastikaffald til mursten. På to år vil fabrikken producere mursten til 500 klasselokaler.

1 måned gamle Joy blev vaccineret takket være en drone støttet af UNICEF, som landede på den afsidesliggende ø Erromango, hvor hun bor med sin mor.

Vi har udviklet et topmoderne nødhjælpstelt, der kan modstå ekstremt vejr - i samarbejde med verdens førende eksperter og producenter

En pige sidder mellem murbrokkerne i Gorkha, som er et af de områder, der blev hårdt ramt af jordskælv i 2015.

UNICEF har udviklet den digitale platform ’Magic Box’ sammen med teknologigiganter som Google, Facebook, IBM, Amadeus, academia og teleselskabet Téléfonica. Platformen gør det muligt for os at indsamle og analysere data i realtid, så vi kan levere en langt mere præcis og målrettet nødhjælpsindsats under katastrofer. © Foto: UNICEF/2015/Panday

Lacksons mor er hiv-smittet og var bekymret for om hun havde givet virus videre til sin søn. Mor og barn har været i behandling før, under og efter fødslen og da Lackson var halvandet år blev han testet og resultatet viste, at han ikke var blevet smittet.

UNICEF anvender den digitale open source platform ’RapidPro’ til at redde små børns og deres mødres liv. Ved hjælp af platformen kan hiv-smittede mødre i Zambia for eksempel få svar på, om deres barn er smittet og skal i behandling dobbelt så hurtigt som før. Det er helt afgørende, når det drejer sig om at forhindre, at mødrene overfører hiv-virus til deres børn © Foto: UNICEF/2011/Nesbitt

Nigeria var et af de første lande til at tage mobiltelefoner i brug for at sikre en effektiv fødselsregistrering af børnene. Mobiltelefonen sender data til central database.

UNICEF anvender i blandt andet Nigeria og Pakistan mobiltelefoner til at registrere børn, så de får en helt officielt identitet. Fødselsregistrering er vigtig og nødvendig for alle børn i Pakistan. For uden en fødselsattest kan barnet f.eks. ikke blive indskrevet i skolen. Før var fødselsregistrering så besværligt, at mange forældre ikke fik det gjort.
© Foto: UNICEF/2013/Esiebo