EFFEKTIVT

SÅDAN FÅR VI MEST HJÆLP FOR PENGENE

Hjem » VF » Effektivt

Som Verdensforælder sikrer du mest mulig hjælp for pengene. UNICEF kan bedre prioritere, planlægge mere optimalt og købe stort ind til favorable priser, fordi vi ved, hvor mange penge vi kan råde over til hjælpearbejdet.

Vi gør alt, vi kan, for at sikre, at hver eneste støttekrone tæller for så mange børn, som det overhovedet er muligt. Fordi vi er en af verdens største indkøbere af forsyninger som vacciner, myggenet og livreddende nøddemos og kan planlægge vores indkøb – takket være vores faste indtægt fra jer Verdensforældre – kan vi forhandle os frem til gode, lave priser.

Og ved at købe store partier og handle med åbne kort kan vi holde udgifterne nede, få indflydelse på markeder, optimere effektiviteten – og på den måde få mest hjælp for pengene og redde flere børns liv.

I 2019 alene har UNICEF således sparet næsten 2,5 milliarder kroner.

Vacciner til verdens børn

UNICEF hjælper børn med vacciner
0

UNICEF indkøbte 2,43 milliarder doser vacciner til 99 lande i 2019. Det rækker til at forsyne 45 procent af alle verdens børn under fem år med vacciner.

Så meget sparer vi!

Lille Thea Sreyvi bliver vaccineret på Sambo sundhedscentret i Cambodja.

800 millioner kroner sparede UNICEF i 2019 på indkøb af den vaccine, som beskytter børn mod de fem livstruende sygdomme: difteri, stivkrampe, kighoste, hepatitis V og hjernehindebetændelse.

Over 39 millioner kroner blev i 2019 sparret på indkøb af i alt 49 ton nærende jordnøddemos til akut underernærede børn. Og mere end 12,6 millioner kroner blev sparet på indkøb af vintertøj til børn på flugt.

Over 11 millioner kroner sparede UNICEF i 2019 på indkøb af imprægnerede myggenet til at beskytte børn mod malaria. I 2019 indkøbte UNICEF 48,1 millioner myggenet til udsatte børn i 33 lande verden over.