derfor er jeg
verdensforælder

Hvorfor har du valgt at blive Verdensforælder?

En opringning fra UNICEF gjorde det klart for mig, at det faktisk betyder rigtig meget for en organisation at kunne regne med faste beløb. At de bedre kan planlægge ud fra selv små, men faste, beløb frem for mere ’ujævne’ donationer, når det lige kom over mig. Det føles bare som det absolutte minimum for, at jeg føler mig som et ordentligt menneske. Og det sætter min hjælp i system – hvilket også er en fordel for mig. Jeg behøver ikke på samme måde tage stilling fra måned til måned. Eller fra katastrofe til katastrofe. For jeg ved, at jeg hele tiden som minimum yder min faste støtte.

Hvad betyder det for dig?

Det er bare ikke muligt for mig at sidde på mine hænder – eller mine penge – når et kæmpe flertal af mennesker på denne klode har SÅ meget mindre end mig. Jeg tror ikke, jeg ville kunne få min mad ned eller give mine børn fede fødselsdagsgaver med en god smag i munden, hvis jeg ikke gjorde bare den smule, jeg kan.

Gertrud er Verdensforælder. Hun støtter UNICEF fast hver måned, og er på den måde med til at gøre en forskel for verdens børn.

DET SÆTTER MIN HJÆLP I SYSTEM.
Gertrud, Verdensforælder i UNICEF

Hvorfor synes du, det er nødvendigt at hjælpe verdens børn?

Man kan jo bare tage et smut til Afrika eller se på alle de druknende flygtninge. Jeg synes, det er så basalt at få givet børn mad, sundhed og skole, for det er eneste håb for en god fremtid her på kloden – både for os og dem!

Betyder det noget i forhold til dine egne børn?

Endnu er de ikke så involveret i det, at jeg er Verdensforælder hos UNICEF, men de bliver opdraget til at gå på gaden og hjælpe med indsamlinger for andre organisationer. Og de kan finde på selv at give en hjemløs en femmer. Det betyder rigtigt meget for mig.

Hvorfor valgte du netop UNICEF?

UNICEF er en af de fire organisationer, som jeg fast støtter. De er alle nøje udvalgt for det, de gør og står for. UNICEF har i mine øjne et kvalitetsstempel og en meget høj grad af troværdighed. Og så gør det bestemt mit hjerte ekstra blødt, at det handler om direkte hjælp til børn.

Støtter du børn gennem UNICEF på andre måder også?

Jeg har jævnligt købt produkter via web, f.eks. julekort og verdensgaver. Og af og til støtter jeg særlige projekter, når jeg støder på dem i nyhedsbreve, eller der er større katastrofer.

Sæt din hjælp i system

bliv verdensforælder