Træk dit bidrag fra i skat som Verdensforælder

En lille dreng og en lille pige står sammen på en vej uden for landsbyen Kilau i Den Demokratiske Republik Congo.
En lille dreng og en lille pige står sammen på en vej uden for landsbyen Kilau i Den Demokratiske Republik Congo.

Regler for skattefradrag

Når du er Verdensforælder og støtter udsatte børn gennem en hjælpeorganisation som UNICEF, kan du få skattefradrag. Du kan faktisk trække hele dit samlede bidrag fra i skat - dog højst 15.000 kroner pr. år. Og ægtefæller har hver deres fradrag. Og hvis vi har dit cpr-nummer, behøver du ikke foretage dig noget. Så får du nemlig helt automatisk dit skattefradrag, når du er Verdensforælder. 

Har vi ikke dit cpr-nummer?
Har vi ikke dit cpr-nummer, kan du oplyse det her

Er du i tvivl, om du er Verdensforælder?
Du kan godt støtte børn med et fast bidrag hver måned uden at være blevet Verdensforælder endnu. Måske er du i stedet, det vi kalder Medlem. Det kommer an på, hvordan du oprindelig kom med i UNICEF-familien. Og hvis du er Medlem, får du ikke skattefradrag for dine bidrag. Derfor er det en god idé at blive Verdensforælder i stedet. Ring til os på 35 27 38 00 eller skriv på kontaktformularen - så hjælper vi dig med at skifte.

Hvis du er Medlem, får du ikke skattefradrag
Du starter som Medlem, hvis du blev hvervet af en af vores medarbejdere på gaden, eller hvis du FØR du blev fast støtte, aldrig selv har taget initiativ til at støtte UNICEF (heller ikke sendt en støtte sms under en katastrofe, købt en af vores Verdensgaver eller lignende). Og som Medlem får du ikke dit fradrag endnu.

Vi ringer dig op, så du kan få fradrag
Nogle måneder efter du er blevet Medlem, kontakter vi dig for at høre, om du i stedet vil være Verdensforælder. For dig betyder det i praksis ingenting. Det bliver ikke dyrere eller mere besværligt. Du bliver blot Verdensforælder i stedet for Medlem og betaler bidrag i stedet for kontingent. Forskellen er, at du fremover automatisk får trukket dine bidrag fra i skat. Det er dog kun dine fremtidige bidrag, du får fradrag for.

Du kan også selv skifte fra Medlem til Verdensforælder - og få fradrag
Hvis du ønsker at skifte fra at være Medlem til Verdensforælder med det samme, er du altid meget velkommen til at ringe til os på 35 27 38 00 eller skriv på vores kontaktformular Så skal vi nok hjælpe dig med at sikre, at du får skattefradrag for dine fremtidige bidrag.

Du kan læse mere om fradragsreglerne i Ligningsloven på Skatteministeriets hjemmeside http://www.skm.dk/skattetal/satser/satser-og-beloebsgraenser/ligningsloven