DR's Ultra nyt vinder UNICEF Prisen 2019

UNICEF Prisen

Prisen til en, der gennem flere år har ydet en særlig bemærkelsesværdig indsats for børn

Hjem » UNICEF Prisen – overblik over vindere

UNICEF Danmarks formand Alfred Josefsen bød velkommen til de mange deltagere i FN-byen. Foto: Lise Balsby/2018

Hvert år uddeler UNICEF Danmark en pris til en person, en organisation eller en virksomhed, der gennem flere år har ydet en særlig bemærkelsesværdig indsats for børn i Danmark eller internationalt.

UNICEF Prisen er blevet uddelt årligt siden 2015, og det er UNICEF Danmarks bestyrelse, der hvert år beslutter, hvem modtageren skal være.

Prisen bliver uddelt på Børnenes Dag, som UNICEF Danmark afholder hvert år i forbindelse med Børnekonventionens fødselsdag.

 

Se de tidligere års vindere her

Per Schultz Jørgensen fik UNICEF Prisen i 2015.

Per Schultz Jørgensen, fik UNICEF Prisen i 2015 for at have ydet en særligt bemærkelsesværdig indsats for børn. Han er uddannet folkeskolelærer, psykolog og dr.phil og blev siden hen forskningsleder ved Socialforskningsinstituttet. I 1991 var han med til at starte Børnerådet i Danmark og var det officielle børneråds formand fra 1998 til 2001.

Den prisbelønnede danske fotograf Jan Grarup har været med UNICEF i Somalia.

Fotograf, Jan Grarup fik UNICEF Prisen i 2016 for sit arbejde med at dokumentere forholdene for nogle af verdens mest udsatte børn. Grarup har viet sit liv og bogstaveligt talt risikeret det igennem 25 år for at dokumentere de humanitære vilkår i verdens farligste brændpunkter. Han har flere gange samarbejdet med UNICEF om projekter i bl.a. Den Centralafrikanske Republik.

Årets UNICEF Pris 2017 blev uddelt på Børnenes Dag-konferencen den 20. november. Den gik velfortjent til Børnetelefonen hos Børns Vilkår, der gør og længe har gjort en fantastisk forskel for børn i Danmark.

Vinderen af UNICEF Prisen 2017 blev Børnetelefonen, der i 28 år har ydet hjælp til tusindvis af børn. Alene i 2016 var den i kontakt med over 50.000 børn. Disse børn er blevet mødt med hjælp fra professionelle frivillige, som er trænet i at tale med børn, der gratis kan ringe ind og få hjælp til deres bekymringer, problemer og tanker.

UNICEF Prisen 2018

Vinderen af UNICEF Prisen 2018 blev norske Kirsten Sandberg, der som professor, forfatter og ekspert i børneret og børns rettigheder i en årrække har arbejdet for, at børns rettigheder bliver respekteret og at de får det børneliv, som de har krav på. Prisen gik til Kirsten Sandberg for at hædre hende for hendes store arbejde for børns rettigheder.

Her modtager DR's Ultra Nyt UNICEF Prisen 2019

Vinderen af UNICEF Prisen 2019 blev DR's Ultra Nyt, der leverer ”rigtige” nyheder til børn i en fake-news tid leveret på kanaler og i formater, der taler til målgruppen på en engagerende og nyskabende måde. Ultra Nyt fik UNICEF Prisen 2019 for på formidabel vis at formidle og sikre nogle af børns rettigheder.

Vinderen af UNICEF Prisen 2020 blev elevorganisationen Danske Skoleelever, der tør stille sig frem og kæmpe børn og skoleelevers sag. Elevorganisationen formår at samle børnenes stemme og bliver taget seriøst i den offentlige debat og blandt beslutningstagerne.

Hjælp UNICEF med at arbejde for børns rettigheder

Støt nu