LEGO Fonden støtter UNICEF med millionbeløb til COVID19-indsats.

Millionbeløb til COVID19-indsats

Doneret af LEGO Fonden

29. maj 2020

Lego Fonden støtter læring gennem leg under COVID-19

Mens danske børn strømmer tilbage i skolerne, er virkeligheden en helt anden for millioner af børn ude i verden. Det gør LEGO Fonden nu noget ved. Fonden støtter massivt op om UNICEFs arbejde for verdens børn – også under COVID19 – og har netop offentliggjort en donation på 13 millioner kroner til ’læring gennem leg’- indsatser.

Danske fonde med Novo Nordisk Fonden, Hempel Fonden og Poul Due Jensen Fonden i spidsen har været blandt verdens mest gavmilde til at støtte UNICEFs indsatser for bl.a. at sikre fjernundervisning af sårbare flygtningebørn og etablering af rent vand for at forbedre hygiejnen.

LEGO Fondens donation kommer til at forbedre tusindvis af børns hverdag. Det giver børn mulighed for at lære gennem leg og for at inspirere og guide forældrene til at bringe leg ind i hverdagen.

Læring gennem leg – også under COVID19

Udover UNICEFs og WHO´s samlede arbejde for at stoppe smitten og hjælpe skrøbelige sundhedssystemer, arbejder UNICEF også for at forhindre de meget alvorlige konsekvenser under nedlukninger af samfundet, især i verdens mest udsatte områder. Det gør man bl.a. sammen med LEGO Fonden, ved at tilbyde inspiration, guides og konkrete værktøjer, som kan styrke forældre og andre primære omsorgspersoner i at stimulere deres børn gennem lægebaseret læring, mens de er hjemme i isolation fra deres normale børneliv.

LEGO Fondens Head of Global Programmes, Sarah Bouchie, siger: ”I kriser som denne kan læring gennem leg bidrage betydeligt til børns psykologiske, følelsesmæssige og kognitive helbred og udvikling, uanset hvor i verden de er og uanset hvilken baggrund, de har. Det er dog vigtigt, at vi også husker læringen gennem leg når vi bevæger os ud af COVID-19 krisen, fordi den kan gøre børn mere robuste i tider med modgang og ruste dem med de kompetencer og færdigheder, de har brug for i en foranderlig verden. Derfor er bæredygtigheden og det langsigtede fokus i vores partnerskab med UNICEF vigtigt for os.

De ’læring gennem leg’ – indsatser, UNICEF iværksætter under COVID19 med midler fra LEGO Fonden vil strække sig langt ind i fremtiden – også efter COVID19. For ligesom alle andre indsatser, UNICEF iværksætter under Corona-pandemien, hvad enten det er etablering af vandsystemer eller hygiejneindsatser, så skal ’læring gennem leg’- indsatserne være bæredygtige i den forstand, at de skal forankres permanent i de samfund, hvor de implementeres.

”På den anden side af denne krise håber jeg inderligt, at vi gentænker vores verden, og sammen gør den til et bedre sted – ikke mindst for sårbare børn,” siger Karen Hækkerup.

Den ekstra COVID19 bevilling til UNICEF er en del af 340 millioner kroner, som LEGO Fonden tidligere på foråret afsatte til globale COVID19 indsatser.

UNICEF og LEGO Fonden har siden 2015 samarbejdet om at udbrede ’læring gennem leg’ i en række lande. Læs mere om partnerskabet.