GRARUP x UNICEF

GRARUP x
UNICEF


 

Klimakrisen er ikke længere
kun fremtid

UNICEF har allieret sig med den verdenskendte fotograf Jan Grarup, for at sætte fokus på de
voldsomme konsekvenser, der følger i kølvandet på klimaforandringerne. ​

 

Klimaforandringerne kræver menneskeliv og ødelægger børns fremtid

Gennem tre år skal Jan Grarup dokumentere, hvordan klimaforandringerne allerede nu ødelægger menneskers liv og gør fremtiden udfordrende for de børn, som skal vokse op under dem. De første to missioner er gået til Sydsudan og Madagaskar.

Det er ikke børnene, der har skabt klimakrisen, men de er de største ofre. Og det er så vigtigt, at vi handler nu, hvis vi skal have forhåbninger om at hjælpe børnene til en mere sikker fremtid.

Hjælp børn, der er ramt af klimaforandringerne

Støt nu

Det er verdens fattigste lande, der har gjort mindst for at skabe de stigende temperaturer, som bliver hårdest ramt. Globalt set er de lande, der er hårdest ramt af sult, også dem, der er mest ramt af ekstreme klimafænomener.

Sydsudan

 

Landet bevæger sig mod en dødsdom

Sydsudan oplever voldsomme oversvømmelser på fjerde år, som er en direkte konsekvens af klimaforandringerne.

Vejene er skyllet væk sammen med afgrøder, kvæg, rent vand og toiletter. Nødhjælp i form af mad og medicin kan ikke komme frem, og mennesker kæmper om det tørre land mod giftslanger og krokodiller. Det stillestående vand har fået myggebestanden til at eksplodere – og med dem også tilfældene af malaria.

800.000 mennesker har mistet deres hjem til vandmasserne, og hver dag bliver det tal større.

Læs mere og se billeder fra Grarups tur til Sydsudan.

Sydsudan
 

Madagaskar

 

Det virkelige liv er ingen komedie

Verdens fjerde største ø, et land kendt for sin tropiske farvepragt, rige dyreliv og en serie af underholdende familiefilm. Forestillingerne om eventyrlige Madagaskar er mange, men det virkelige liv er et mareridt for børnene og deres familier.

Længere og hyppigere tørker, voldsomme storme, oversvømmelser og ekstreme hedebølger er blot nogle af de mest alarmerende konsekvenser af de globale klimaændringer.

Læs mere og se billeder fra Grarups tur til Madagaskar.

Madagaskar

Hjælp børn, der er ramt af klimaforandringerne

Støt nu