Hjælp børn ramt af klimaforandringer

Klimaforandringerne
kræver handling nu!

Hver måned kan dine 299 kr. sende en nødhjælpspakke afsted til mindst 2 børn.

Hver måned kan dine 199 kr. sørge for vandrensningstabletter nok til at give rent vand til mere end 500 børn i fire uger.

Hver måned kan dine 99 kr. sørge for nøddemos, som sikrer 2 børn mad i en uge.

Dine 499 kroner kan sørge for vandrensningstabletter nok til at give rent vand til mere end 1000 børn i fem uger.

Dine 299 kr. kan sende en nødhjælpspakke afsted til mindst 2 børn.

Dine 99 kr. kan sørge for nøddemos, som sikrer 2 børn mad i en uge.

 

KLIMAPROBLEMERNE ER STØRST FOR DE MINDSTE

Flere skybrud, sneløse vintre, hyppigere og længere hedebølger. Vi ser flere og flere eksempler på det ekstreme vejr. Klimaforandringerne har konsekvenser i hele verden. Særligt hos dem, der har haft mindst indflydelse på de høje temperaturer - nemlig børnene.

 

Klimakrisen ødelægger børns fremtid

Det ekstreme vejr tvinger millioner af familier på flugt, ødelægger vand- og sanitetsfaciliteter med sygdom og underernæring til følge. Millioner af verdens børn er i dag udsat for hyppigere, mere intense og destruktive farer som følge af klimaforandringerne. Der er tørt, hvor der skal være vådt og vådt, hvor der skal være tørt.

Klimakrisen har sat et rekordhøjt antal børn og unge i en katastrofesituation, som kræver akut nødhjælp. UNICEF knokler for at afbøde de værste konsekvenser af klimaforandringerne overalt i verden – og vi har brug for din hjælp.

For 299 kr. kan du fx sende en nødhjælpspakke afsted til mindst 2 børn.

Tørken er ekstrem på Afrikas Horn. Børnene på billedet ramt af en giftig cocktail af knastørre regntider og stigende fødevarepriser pga. krigen i Ukraine.

Klimaforandringerne truer børns chance for at overleve. Det ekstreme vejr tvinger millioner af børn på flugt, ødelægger vand- og sanitetsfaciliteter med sygdom og underernæring til følge.

Hjælp børn ramt af klimaforandringer

Støt nu

 

DET GØR UNICEF

UNICEF er til stede i over 190 lande og territorier, og vi er der både før, under og efter en klimakatastrofe.

I katastrofesituationer er det ofte UNICEF, der styrer og koordinerer den fælles indsats med at sikre børnene adgang til rent drikkevand, toiletter, skolegang og mad. Næsten uanset, hvor i verden det brænder på, kan vi typisk pakke, sende og få nødhjælpen frem i løbet af 48 timer.

Vi bliver i området. Også efter det mest akutte ved katastrofen er overstået. Det gør vi for at styrke områdets modstandskraft og katastrofeberedskab i fremtiden og for at sikre langsigtede forbedringer, når vi hjælper med genopbygningen. Vi kalder det ’build-back-better’.

VIDSTE DU AT...

UNICEF Danmark for alle verdens børn

VI ER HELT AFHÆNGIGE AF FRIVILLIGE GAVER OG DONATIONER

UNICEF er ikke finansieret af FN. Vores livsvigtige arbejde er kun muligt ved hjælp af frivillige bidrag fra staten, fonde, virksomheder og privatpersoner.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

UD AF ÉN DONERET KRONE GÅR 3 ØRE TIL ADMINISTRATION

Når du donerer går 85,3% til arbejdet for børn, 8,7% til indsamlingsaktiviteter, som sikrer at vi får samlet så meget ind som muligt og 3% til administration.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

DU FÅR SKATTEFRADRAG PÅ DONATIONER

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at du kan trække hele dit bidrag fra i skat, når du donerer til UNICEF.