Hvorfor støtte
UNICEF fast?

 

En der støtter UNICEF fast spiller en helt afgørende rolle i rigtig mange børns liv.
Den faste månedlige støtte, hjælper dem med at overleve og udvikle sig. Og en fast støtte er med til at styrke
de lokalsamfund, som børnene vokser op i, hvilket kommer dem til gode langt ind i fremtiden.

 

En fast støtte giver mest hjælp for pengene

Når du støtter fast, hjælper du udsatte børn med et fast beløb hver måned. Og selvom ALLE bidrag gør en kæmpe forskel, er det som fast støtte, du hjælper bedst. Hvorfor? Fordi den trofaste støtte gør det muligt for os at planlægge og effektivisere hjælpearbejdet, så børnene får så meget hjælp som overhovedet muligt ud af hver eneste støttekrone.

Gør en livsforandrende forskel for MANGE børn

Bliv fast støtte
 

Når vi spørger dem der støtter os fast, hvorfor de har valgt at støtte børn i samarbejde med netop os, så fremhæver mange af dem,
at de gennem UNICEF kan hjælpe MANGE udsatte børn i stedet for færre børn eller blot et enkelt fadderbarn. Det er
også vigtigt for dem, at UNICEF har en tilknytning til FN. For med FN i ryggen er det nemmere at få regeringer
i tale og få indflydelse på det, de beslutter.

 
 

UNICEF prioriterer de børn, der har allermest brug for hjælp. Udover, at det er mest menneskeligt, at hjælpe de svageste først,
så skabes der også mest effekt for pengene. Via UNICEFs knowhow kan den faste støtte være med til at skabe varige forandringer for børn
i flere generationer frem i tiden. Og dét er vigtigt for dem.

 

 

Lave administrations-udgifter

Det betyder meget for vores støtter, at udgifterne til administration holdes nede, så størstedelen af deres støtte går til hjælpearbejdet for børn. Når du donerer 100 kroner til UNICEF, kan du være sikker på, at mindst 89,5 kr. går til formålet. Lige nu går 8 kr. til indsamlingsaktiviteter, som sikrer, at vi får samlet så mange penge ind som muligt, og kun 1 kr. går til administration.

Gør en livsforandrende forskel for MANGE børn

Bliv fast støtte

 

Kan jeg ændre i mit støttebeløb?

Ja, det kan du. Ring til os, hvis din økonomi ændrer sig, og du gerne vil have ændret din støtte.

Kan jeg ændre kontonummeret, som min støtte bliver trukket fra?

Ja, det kan du, men du skal højst sandsynligt have fat i din bank. Hvis din aftale stadig er aktiv, og din støtte bliver trukket via betalingsservice (PBS), skal du kontakte din bank, så de kan ændre kontonummeret for dig. Det er kun din bank, der kan flytte aftalen fra den ene konto til den anden. Er din aftale derimod afmeldt, kan vi oprette en ny for dig på det kontonummer, du ønsker.

Kan jeg få skattefradrag?

Du kan få fradrag for din støtte helt fra første støttekrone. Du kan faktisk trække hele dit samlede bidrag fra i skat – dog højst det gældende loft. Ægtefæller har hver deres fradrag. Og hvis du stætter fast, og vi har dit CPR-nummer, behøver du ikke foretage dig noget. Så får du nemlig helt automatisk dit skattefradrag.

Har I mit CPR-nummer?

Hvis du er i tvivl, om vi har dit cpr-nummer, er du altid meget velkommen til at ringe eller skrive til os. Så skal vi nok tjekke, om vi har det.

Skal jeg selv indberette min støtte til SKAT?

Nej, du kan faktisk ikke selv indberette din støtte. Vi skal nok sørge for at indberette din støtte til SKAT, når vi har dit CPR-nummer.

Er det sikkert at give personfølsomme oplysninger til jer?

Når en UNICEF medarbejder beder om dit personnummer, kan du være tryg ved, at vi behandler dine oplysninger fortroligt og med omhu. Føler du dig alligevel utryg ved at oplyse nummeret over telefonen, vil der altid være en alternativ måde at give dine oplysninger på. For eksempel kan du få tilsendt en mail af medarbejderen, du taler med i telefonen og selv udfylde oplysningerne til os skriftligt i en mail, som du får tilsendt. Mailen vil indeholde blanke felter, som du kan udfylde i ro og mag derhjemme.

Kan jeg være sikker på, det er UNICEF og ikke svindlere, der kontakter mig?

Hvis du er i tvivl om en sms, et opkald, en mail eller et brev med UNICEF som afsender nu også ER fra UNICEF, er det en god idé at ringe til os og få en bekræftelse. Selvom det ikke er et problem, vi oplever, skal du naturligvis reagere, hvis du får en fornemmelse af, at noget ikke er, som det burde være.

Kan jeg slippe for at blive kontaktet af jer?

Hvis du ikke ønsker at blive ringet op af os, kan du sagtens blive fri. Det gælder også i forhold til at blive kontaktet via brev, mail eller sms. Ring eller skriv til os, så hjælper vi med at få det arrangeret.

Kan jeg få sat min støtte på pause?

Ja, det kan du altid få. Dog max i et halvt år. Ring til os, så hjælper vi dig med at få det bragt i orden.

Hvordan stopper jeg min støtte?

Ønsker du hverken at få sat din støtte på pause, eller få sat beløbet du støtter med ned, kan du naturligvis vælge at få stoppet din støtte helt. Ring eller skriv til os, så skal vi nok hjælpe med at få din aftale stoppet.