Syrien barn på flugt båret i kuffert

HJÆLP BØRN
PÅ FLUGT

Hver måned kan dine 299 kr. sende en nødhjælpspakke afsted til mindst 2 børn i katastroferamte områder.

Hver måned kan dine 199 kr. sørge for rent vand til over 2000 børn i en uge.

Hver måned kan dine 99 kr. sørge for at 17 børn bliver fuldt vaccineret mod mæslinger.

Dine 706 kr. kan give livsvigtigt vandrensnings- og hygiejneudstyr til 2 familier på flugt.

Dine 600 kr. kan sørge for presenninger til 5 familier på flugt, så de kan skabe sig et midlertidigt hjem.

Dine 420 kr. kan købe varme tæpper til 10 børn på flugt og beskytte dem mod nattens kulde.


 

Beskyt børn på flugt

Børn på flugt er udmattede og skræmte. De har oplevet krig, mistet søskende, forældre eller andre helt tæt på. Mange er dehydrerede og syge af den hårde rejse.

 

Børn på flugt er ekstremt sårbare

Millioner af børn under 18 år er på flugt. De har forladt alt, hvad de kender og flere er blevet væk fra deres forældre midt i kaos. Mange ankommer alene til UNICEFs telte og er derfor ekstremt sårbare. De er stærkt påvirkede af deres oplevelser, både fysisk og psykisk og har alvorligt brug for beskyttelse.

Hjælp børnene med:

  • Mad og rent vand
  • Hjælp til at finde deres mor og far igen
  • Telte med omsorg og leg

 

Hjælp børn som Juliette

Syriske Juliette var iskold og drivvåd af regnen, da vi mødte hende i UNICEFs telt ved den Makedonske grænse. Takket være UNICEFs støtter kunne vi give hende et varmt tæppe, lidt omsorg og en hårdt tiltrængt pause.

I UNICEFs telt kan børnene komme og lege og glemme deres bekymringer og tab et øjeblik. Når de ankommer til grænseområdet, giver vi børnene og deres forældre vand. Vi sørger for bleer og babymad til de mindste, og vi hjælper de ulykkelige børn, der er blevet væk i virvaret, så de kan komme tilbage til deres mor og far igen.

Hjælp os med at hjælpe børnene.

Flygtningebørn pakket ind i tæpper © UNICEF/2016/Al-Issa/Aleppo

 

Hvad gør UNICEF?

UNICEFs fokus er at hjælpe de mest udsatte børn først. Vi hjælper børnene i de områder, de flygter fra, og i de lande de flygter igennem. Vi yder både direkte hjælp og beskyttelse, og vi gør et stort arbejde for at påvirke regeringer til at sikre ordentlige forhold for børnene.

UNICEF har stor ekspertise i at levere basal nødhjælp som vand, mad, tæpper, tøj og medicin og i at give børnene den psykologiske støtte, de har brug for. Der, hvor flygtningene kommer frem, etablerer vi områder, hvor børn kan lege og lære i trygge rammer. Vi ved, at traumehjælp, tryghed og skolegang er børnenes chance for en fremtid.


 

Vidste du at ...

UNICEF Danmark for alle verdens børn

VI ER HELT AFHÆNGIGE AF FRIVILLIGE GAVER OG DONATIONER

UNICEF er ikke finansieret af FN. Vores livsvigtige arbejde er kun muligt ved hjælp af frivillige bidrag fra staten, fonde, virksomheder og privatpersoner.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

UD AF ÉN DONERET KRONE GÅR 3 ØRE TIL ADMINISTRATION

Når du donerer går 85,3% til arbejdet for børn, 8,7% til indsamlingsaktiviteter, som sikrer at vi får samlet så meget ind som muligt og 3% til administration.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

DU FÅR SKATTEFRADRAG PÅ DONATIONER

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at du kan trække hele dit bidrag fra i skat, når du donerer til UNICEF.