Skolestart:
Send et barn
i skole

59 millioner børn
kommer ikke i skole

Giv et skolesæt og send et barn i skole for 48 kr.

Støt her

Giv et barn en god skolestart

Børn over hele landet venter lige nu spændt på skolestart. Nogle er store og glæder sig til gensynet med kammerater og skolelærere. Andre siger goddag til en helt ny verden. Alle tager de hul på et nyt skoleår, hvor de skal udvikle sig fagligt og personligt og rustes til at kunne klare sig i livet.

59 millioner børn i verden kommer ikke i skole

De fleste af børnene kommer ikke skole, fordi de er på flugt fra krig og katastrofer. Eller vokser op i fattigdom, som tvinger dem til at arbejde eller blive tidligt gift. Og nu forværrer coronakrisen situationen. Efter nedlukningen af skoler i 188 lande risikerer over en milliard børn nu at miste vigtig skolegang. Men vi kan gøre noget.

Hjælp os med at sende verdens børn godt i skole med en af vores skolestart pakker. Og modtag samtidig et fint gavebevis. 

Skolesættet består af en skoletaske med kladdehæfter og blyanter. Giv et skolesæt til et barn for 48 kr.

Et skolesæt reddede Nabylas skolestart

13-årige Nabyla deltager aktivt i undervisningen på hendes skole i Burkina Faso, hvor hendes familie fandt tilflugt efter at have været fordrevet af væbnede grupper. Hun måtte efterlade alle sine ting, da de flygtede.

”I skolen fik jeg hjælp. Jeg fik skolebøger og blyanter, så jeg kunne fortsætte med at gå i skole. Jeg elsker at gå i skole, fordi det giver mig en chance for at få et job en dag. Her har jeg venner, som jeg har det sjovt sammen med. Så glemmer jeg den frygt jeg havde for de væbnede grupper.”

En skoletaske gør en stor forskel for et barn. Den er ofte en af de få personlige genstande, de har. Giv fire børn en taske for 100 kr. 

Det er svært at lære uden pen og papir, men det mangler i de fleste skoler. Giv 100 børn blyanter og kladdehæfter for 290 kr.

Her er alt, hvad en lærer skal bruge for at undervise børn, der har været ramt af en katastrofe. Giv håb til 40 børn for 1.330 kr.

Hvad er en Verdensgave?

Når du køber en Verdensgave, køber du ægte og livsvigtige forsyninger, som UNICEF leverer til udsatte børn og deres familier. UNICEF er tilstede i alle verdenshjørner for at redde børns liv, og med Verdensgaver kan vi sammen gøre en reel forskel for nogle af verdens mest udsatte børn. Det kan f.eks. være medicin, vacciner, rent vand, uddannelse og nødhjælp.

UNICEFs forsyninger indkøbes og koordineres fra vores Verdenslager i København. De fleste forsyninger sendes imidlertid fra vores regionale lagre i Dubai, Panama og Shanghai. Alle Verdensgaverne er nøje udvalgt blandt de livsvigtige forsyninger, som UNICEF hver dag sender til verdens udsatte børn. Vi sørger for at købe så mange forsyninger som muligt lokalt. Det holder transporttiden og udgifterne nede og er med til at støtte de lokale økonomier.

En dreng holder en nødhjælpspakke fra unicef i favnen.

Vidste du at…

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Vi er helt afhængige af frivillige gaver og donationer

UNICEFs arbejde er ikke finansieret af FN. UNICEFs livsvigtige arbejde er kun muligt på grund af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og private personer.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Ud af én doneret krone går kun 3 øre til administration

Når du donerer, går 78 procent til arbejdet for børn, 3 procent til administration, og resten bliver investeret i at skabe større indtægter til børn.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Du får skattefradrag på donationer

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlingsorganisation af SKAT. Det betyder, at når du donerer til UNICEF, kan hele dit bidrag trækkes fra i skat.

Du kan læse mere om, hvordan UNICEF Danmark anvender de indsamlede midler her.