Sahel: 12-årige Oumar måtte rejse fra sine forældre

12-årige Oumar sælger juice på gaden i Nigers hovedstad for at tjene penge til sin familie.
12-årige Oumar sælger juice på gaden i Nigers hovedstad for at tjene penge til sin familie.

Temperaturen er nået op over de 40 grader. Oumar går på de støvede gader i Nigers hovedstad Niamey med en køletaske over skulderen. For få måneder siden boede han i en landsby i den sydvestlige del af landet sammen med sin familie.

Skrevet 23/12-2012

Men på grund af fødevarekrisen i Sahel regionen løb hans familie tør for mad, og Oumar måtte derfor ligesom mange jævnaldrende flytte ind til hovedstaden 130 kilometer væk for at hjælpe sin familie med at tjene penge.

Nu sælger Oumar nedkølet frugtjuice i små plasticposer. "Det er et hårdt arbejde. Jeg bruger hele dagen på at gå rundt uden pauser, for jeg er nødt til at sælge og komme tilbage med nogle penge til min arbejdsgiver, hvis jeg ikke vil trækkes i løn. Derfor foretrækker jeg at arbejde så meget, jeg kan," fortæller Oumar.

Tjener 15 euro om måneden

Hans arbejdsgiver er en kvinde, som laver juiceposerne, når hun kommer hjem fra sit arbejde. Hun betaler Oumar omkring 15 euro om måneden, som Oumar bruger til at mætte sig selv og sin familie derhjemme.

Før Oumar kom til hovedstaden, gik han i skole, og det savner han. "Skolen er meget vigtig, for gennem uddannelse kan man finde et godt job og få et bedre liv," siger han. Han håber derfor, at han en dag kan begynde i skole igen og blive lærer. Men i første omgang skal han snart hjem til sin familie. Når regntiden begynder i juni, vil Oumar nemlig tage tilbage til sin landsby for at arbejde med sin far i markerne. "Det bliver bedre end at sælge på gaderne og gå alt det her igennem," siger han.