Sådan får vi
mest hjælp for pengene

Hjælp for hver eneste støttekrone

UNICEFs indsats for børn er dybt afhængig af frivillige bidrag. Og vi gør alt, vi kan, for at sikre, at hver eneste støttekrone tæller for så mange børn, som det overhovedet er muligt. Fordi vi er en af verdens største indkøbere af varer som vacciner, myggenet og mos til behandling af underernærede børn, kan vi forhandle os frem til gode, lave priser. Ved at købe store partier og handle med åbne kort kan vi holde udgifterne nede, få indflydelse på markeder, optimere effektiviteten – og på den måde få mest hjælp for pengene og redde flere børns liv.

Strategisk indsats giver store besparelser

Siden 2012 har UNICEF arbejdet målrettet og strategisk på at spare flest mulige penge på indkøb af forsyninger til børn. Det gør vi ved at styrke konkurrencen og forbedre vores strategiske indkøb. I perioden 2012-2017 har UNICEF således sparet over 13 milliarder kroner. Stort set hele besparelsen er opnået i forbindelse med indkøb af sundhedsforsyninger som vacciner, medicin, lægemidler og hospitalsudstyr. Det frigiver midler til at hjælpe endnu flere børn.

Den store besparelse er opnået i tæt samarbejde med vores partnere. Sammen har vi arbejdet ud fra vidensbaserede strategier, som til sammen har skabt øget konkurrence og transparens, forbedret vores prognoser, banet vejen for indgåelse af innovative kontrakter og partnerskaber, bidraget til flere forsyningsmuligheder, en stærkere leverandørbase og billigere priser. Leverandører fik mulighed for at tilbyde bedre priser gennem bedre planlægning, som betød at de kunne øge produktionen. Alt sammen med det formål at sikre billigere livsnødvendige forsyninger til alle verdens børn og få mere hjælp for pengene.

Vacciner indkøbt af UNICEF til verdens børn

UNICEF arbejder hele tiden på at sikre billige priser på vacciner til lavindkomstlande. I 2017 lykkedes det at få presset prisen for det fulde vaccineprogram, som WHO anbefaler til børn under et år, ned på 105 kroner. Det er en besparelse på 34 procent i forhold til prisen i 2013. Den billigere pris er en utrolig vigtig milepæl for målet om at sikre fuld vaccinedækning til alle børn under et år.
Foto: © UNICEF/2018/Njiokiktjien

Vacciner til verdens børn

UNICEF hjælper børn med vacciner
0

UNICEF indkøbte 2,44 milliarder doser vacciner til 102 lande i 2017. Det rækker til at forsyne 45 procent af alle verdens børn under fem år med vacciner.

Gør en livsforandrende forskel for MANGE børn

Bliv fast støtte
Thea Sreyv fra Koh Sam landsbyen i Cambodja får en beskyttende vaccine.

945 millioner kroner sparede UNICEF i 2017 på indkøb af den vaccine, som beskytter børn mod de fem livstruende sygdomme: difteri, stivkrampe, kighoste, hepatitis B og hjernehindebetændelse.
Foto: © UNICEF/2018/Raab

4-årige Khalid, som er flygtning fra Syrien, har fået varmt vintertøj af UNICEF.

72 millioner kroner blev i 2017 sparet på indkøb af vintertøj til børn på flugt. 7,8 millioner kroner blev sparet på indkøb af nødhjælpstelte, og knap 60.000 kroner blev sparet på soveunderlag og tæpper.
Foto: © UNICEF/2017/Souleiman

13 millioner kroner sparede UNICEF på indkøb af imprægnerede myggenet til at beskytte børn mod malaria. I 2017 indkøbte UNICEF 20,9 millioner myggenet til udsatte børn i 29 lande verden over.
Foto: © UNICEF/2017/Dejongh