Hjem » Sammen heler vi en såret verden

Pandemien er først ovre, når hele verden er vaccineret

Danmark er kommet godt igennem krisen. Vi har langt om længe vinket farvel til de sidste restriktioner og ser nu fremad mod en hverdag post-corona. Men sådan er situationen desværre langt fra alle steder i verden. Klodens fattigste lande har fra start stået bagerst i vaccinekøen og mange voksne, fra frontpersonale til forældre, venter stadig på sit stik.

 

Sammen heler vi en såret verden

Med en lille donation kan du gøre en stor forskel, fordi du forkorter ventetiden for deres sygeplejersker, jordemødre og læger, så de igen kan tage kærligt hånd om de syge og de udsatte.

Samtidig forkorter du også din egen ventetid, for med hvert stik kommer vi alle sammen et skridt nærmere en verden uden COVID-19. Sammen kan vi lægge pandemien bag os!

 

Vi giver ikke COVID-19-vaccinen til børn. Din donation går udelukkende til at vaccinere voksne i frontlinjen: Læger, sygeplejersker, jordemødre og andet sundhedspersonale.

Indsatsen går til COVAX initiativet.

Odidi_frontpersonale Nigeria

Millioner af sundhedsarbejdere i frontlinjen risikerer deres liv for at redde andres. En af dem er Odidi fra Nigeria. Indtil hun er vaccineret, er hendes liv i fare.

#vaccinertilverden

Hjælp os med at få vacciner frem til sygeplejersker som Odidi!

Køb UNICEF plastre her
Støt nu
Herunder
Sådan hjælper du
25 KR.
50 KR.
100 KR.
For 25 kr. kan du hjælpe med at vaccinere én, der arbejder som frontpersonale ude i verden
For 50 kr. kan du hjælpe med at vaccinere mere end to, der arbejder som frontpersonale ude i verden
For 100 kr. kan du hjælpe med at vaccinere mere end fire, der arbejder som frontpersonale ude i verden

Din donation hjælper sygeplejersker som Kareen

 

Vil du vide mere om vores arbejde med COVID-19-vacciner?

Vidste du at…

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Hvorfor vaccinerer verdens største børneorganisation voksne mod COVID-19?

Når UNICEF vaccinerer frontpersonale, som læger og sygeplejersker, hjælper vi også udsatte og syge børn, fordi det gør, at de igen kan få adgang til livsvigtig lægehjælp og mulighed for at gå i skole.

COVID-19-pandemien har gjort, at millioner af børns fremtid er i fare. Børn, der bor i krigsramte eller klimaforandrede områder, kan ikke få adgang til lægehjælp. Børn, hvis forældre har mistet arbejde på grund af COVID-19, risikerer at dø af sult eller fejlernæring. Børn, hvis skoler er lukkede og ikke har adgang til fjernundervisning, har mistet tusindvis af undervisningstimer, som de ikke får igen. De er i risiko for aldrig at komme tilbage i klasselokalet.

Nedlukningerne og frygten for smitte kan kun bekæmpes ved, at de voksne, som skal passe på børnene og hjælpe dem godt på vej i livet, er vaccineret. Derfor hjælper hvert eneste stik verdens udsatte og sårbare børn.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Hvorfor er det UNICEF, som har fået opgaven med at fordele 2 milliarder vacciner?

UNICEF er verdens største indkøber af vacciner, og når børnesygdomme som mæslinger og polio i dag næsten er udryddet, så har UNICEFs utrættelige indsats i næsten 75 år været afgørende. Vi har logistikken på plads og når både de børn, som bor på den højeste bjergtinde og dybest inde i slummen. Siden år 2000 har UNICEF vaccineret 2,5 milliarder børn og i 2019 nåede UNICEF næsten halvdelen af verdens børn med vacciner mod børnesygdomme som mæslinger og polio. Det er vores store erfaring og logistiske netværk, som sikrer, at vaccinerne mod COVID-19 når frontpersonalet i alle verdens afkroge. Men vi kan ikke gøre det alene. Derfor er vi sammen med bl.a. WHO en del af verdens største vaccinealliance, COVAX, som arbejder for en lige og retfærdig adgang til COVID-19-vacciner, hvor UNICEF leder udrulningen af selve vaccineindsatsen.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

I Danmark er det alle voksne over 18 år, som bliver tilbudt at blive vaccineret, gælder det også i resten af verden?

Sammen med bl.a. WHO er UNICEF en del af verdens største vaccinealliance, COVAX, som arbejder for en lige og retfærdig adgang til COVID-19-vacciner. UNICEF leder udrulningen af selve vaccineindsatsen i kraft af vores unikke erfaringer som verdens største indkøber af vacciner og distribuering af disse.

Målet er, at COVAX leverer 2 milliarder vaccinedoser, hvoraf størstedelen er til lav- og mellemindkomstlande.

Det er ikke vaccinedoser nok til at vaccinere hele verdens befolkning over 18 år. Det prioriteres derfor, at frontpersonale som læger, sygeplejersker, lærer og sundhedspersonale samt udsatte borgere vaccineres – ligesom vi også har gjort i Danmark.

Hjælp os med at forandre verden

Bliv Verdensforælder