Saxo deler læseglæden med verdens børn

Hjem » Partnerskab » Partnerskab: Vores samarbejdspartnere » Partnerskab: Saxo deler læseglæden med verdens børn

Del læseglæden med verdens børn

Skrevet d. 20.04.2021 af Morten Bredal.

Saxo er som Danmarks største online boghandel glade for at støtte UNICEF’s arbejde inden for FN’s verdensmål 4, der handler om adgang og ret til kvalitetsuddannelse for alle. Konkret har partnerskabet særlig fokus på at sprede læseglæde og læseoplevelser, der hjælper flere af verdens børn med at lære at læse.

Saxos partnerskab med UNICEF giver ikke blot muligheder for at dele flere bøger, læseglæde og læseoplevelser til verdens børn. Partnerskabet er samtidig et vigtigt element, der er med til at understøtte Saxos kerneværdier om at udbrede glæden ved litteratur og inspirere til store læseoplevelser, samt målet om at ville mere end bare at sælge bøger.

Saxos partnerskab med UNICEF understøtter FN’s Verdensmål 4, som har til hensigt at sikre alle børn lige adgang til kvalitetsuddannelse, og det er fantastisk, at så mange vælger at hjælpe børn ind i bøgernes verden. Det er nemlig langt fra alle børn, der er så heldige at have let adgang til bøger og læsestof, og for dem kan en enkelt bog og evnen til at læse ændre liv,” fortæller Direktør hos Saxo, Natasha Brandt.

Saxos læsere deler deres læseglæde med verdens børn

Saxos læsere er en vigtig del af fundamentet i partnerskabet. For når læserne køber bøger på saxo.com, kan de med et enkelt klik donere et mindre beløb til UNICEF og dermed dele deres læseglæde med verdens børn.

Og donationsknappen er populær blandt Saxos læsere. I starten af 2021 rundede Saxo og UNICEF nemlig en imponerede milepæl, da den samlede donation ramte 2 mio. kr. siden partnerskabets start i 2018.

Omregnet svarer donationen til, at Saxo og UNICEF sammen har givet mere end 70.000 højtlæsningsbøger til verdens børn.

I løbet af hele 2020 støttede over 32.500 af Saxos læsere partnerskabet i forbindelse med køb på saxo.com, hvilket var en fordobling i forhold til året inden. Og de første måneder i 2021 viste ligeledes en fordobling i antallet af donationer sammenlignet med 2020. Det understreger, til trods for en tid præget af COVID-19 og nedlukninger, den store villighed blandt Saxos læsere for at gøre en forskel.

Vi er utroligt stolte over de resultater, som vi har opnået i vores partnerskab med Saxo. Det er imponerende, at vi med hjælp fra Saxos læsere er i stand til at sende så svimlende et antal bøger af sted til verdens børn. Det gør mig stolt, men også håbefuld for fremtiden, at læserne har lyst og vilje til at gøre en forskel for andre

Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF.

Danske børns læseglæde skal også i fokus

I partnerskabet arbejder Saxo og UNICEF også sammen for at sprede læseglæde blandt børn i Danmark. I 2020 skete det blandt andet i forbindelse med Verdens Bogdag, hvor flere børnebogsforfattere læste højt af deres bøger på sociale medier. Og op til sommerferien delte UNICEF-ambassadører og andre kendte ansigter ud af deres bedste tips til sommerferielæsning, som danske børn kunne dykke ned i.

Blandt andet var René Toft Simonsen, Rasmus Kolbe/Lakserytteren, Thomas Korsgaard, Sofie Østergaard og Lise Rønne med til at dele ud af deres boganbefalinger.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Knap 620 millioner børn og unge verden over lykkes ikke at tilegne sig basale læse- og regnefærdigheder, til trods for at 2/3 af dem går i skole.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

115 millioner unge er analfabeter og har aldrig tilegnet sig basale læsefærdigheder.
59% er unge kvinder.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Færrest børn kan læse i Sydasien og i Afrika syd for Sahara.


Vil I indgå i et partnerskab med UNICEF?

Bliv Partner