Mere viden om alle verdens børn og uddannelse

Hjem » Partnerskab med UNICEF » Vores partnere » Primetime Quiz støtter verdens børn

Primetime Quiz går sammen med UNICEF om at give pengene videre til verdens mest sårbare børn. Det gør de ved at give dig muligheden for at give din præmie videre til bl.a. UNICEFs arbejde omkring uddannelse.  

Lige nu har 168 millioner børn ikke været i skole én eneste dag det sidste år pga Corona-nedlukninger. Derudover har et ud af syv børn verden over misset mere end tre-fjerdedele af deres fysiske undervisning.  

Skolelukninger fratager ikke alene børn deres mulighed for at lære de basale færdigheder, de kræver, for at kunne skabe sig en bedre fremtid. Mange steder i verden sætter skolelukninger desuden børns helbred, sikkerhed og generelle velbefindende over styr.  

Uden det måltid, mange børn tilbydes på deres skole, efterlades de i stedet sultne og fejlernærede. Uden daglig omgang med jævnaldrende og med reduceret bevægelsesfrihed er de i risiko for at få det dårligt både mentalt og fysisk.

Uden det sikkerhedsnet, som skoler typisk udgør, er de mest sårbare børn i større risiko for at blive udsat for misbrug i hjemmet, ligesom unge piger er i større risiko for at blive gravide eller giftet bort i en alt for tidlig alder. 

Når vi nu nærmer os et-års-markeringen for COVID-19-pandemien, er det vigtigt, vi bliver mindet om, hvilken katastrofal uddannelseskrise, sygdommen har ført med sig. Det er særligt verdens allermest udsatte børn, der betaler en kæmpe pris, og de holder ikke til det her et år mere.
Karen Hækkerup

Er du frisk på endnu mere quiz? 

Hvis du ikke kan vente til aftenens quiz, har vi endnu én du kan prøve. Følg linket her og vær med til at vinde 1.500 kr. til nemlig.com.

Støt verdens børn hver måned

Sammen kan vi ændre verden. Et barn ad gangen. Du kan spille en helt afgørende faktor for verdens børn ved at støtte fast hver måned. Du bestemmer selv beløbet.

Støt verdens børn

Bliv Verdensforælder