Omskriv historien for de børn der lever i utryghed.

Omskriv historien

For ALLE verdens børn

Hver måned kan dine 299 kr. sende en nødhjælpspakke afsted til mindst 2 børn.

Hver måned kan dine 199 kr. sørge for rent vand til over 2000 børn i en uge.

Hver måned kan dine 99 kr. hjælpe 4 af verdens mest udsatte børn i skole med en skoletaske.


 


Vi kan give Aminata en lys fremtid

Forestil dig en verden, hvor alle børn har adgang til rent vand og mad. En verden, hvor alle børn går i skole og får en uddannelse. Hvor alle børn er trygge, selv når katastrofer ryster deres verden. Sammen kan vi omskrive historien for børnene.

Det lyder måske som en utopi, men hvad hvis det var virkelighed?

Sammen kan vi omskrive historien

Vi kan ændre verden, når vi står sammen. Det har vi gjort før, og selvfølgelig kan vi gøre det igen. I fællesskab har vi halveret antallet af børn, der ikke går i skole på kun 20 år. Vi har afværget sultkatastrofer. Og vi har bragt polio til randen af udryddelse. Desværre er den gode udvikling gået i stå de seneste fire år. Fattigdom, krige og kriser har gjort tilværelsen og fremtiden usikker for børn i hele verden. Det skal og KAN vi lave om på!

UNICEF er verdens største børneorganisation — vi hjælper flere børn end nogen anden, og vi har styrken og gennemslagskraften til at klare opgaven. Men vi kan ikke gøre det alene! Vil du være med?

Omskriv historien for de børn der ikke går i skole.

Omskriv historien for de børn der ikke har adgang til rent vand og mad.

UNICEF er der for ALLE børn

UNICEF er den organisation, alle verdens lande har sat i spidsen for at sørge for, at børn overlever og klarer sig i livet. Vi er til stede i over 190 lande og territorier og når ud til flere børn end nogen anden organisation. Vi er børnenes stemme på regeringskontorerne, deres hjælpende hånd uanset, hvor de bor og deres livreddende nødhjælpsleverandør under krige og katastrofer. Vi er der for alle børn fra fødslen til deres voksenliv begynder.

Det er den fælles indsats, der gør, at UNICEF når så utroligt langt for verdens børn – og den rækker lige fra regeringer og ildsjæle, i de lande vi hjælper børnene i, til gavmilde støtter i Danmark og resten af verden. Intet af det, vi gør, ville være muligt uden støtte fra både virksomheder, fonde og privatpersoner, der gerne vil være med til at sikre, at alle børn får en fair chance.

Sammen kan vi give alle børn en plads på skolebænken

Over 60 millioner børn i verden kommer ikke i skole, og de fleste af dem er piger. Det er virkeligheden lige nu. Men hvad hvis vi kunne ændre det?

UNICEF hjælper flere børn i skole end nogen anden organisation i verden. Vi ved, at uddannelse er den mest effektive vej ud af fattigdom – og vi har styrken og gennemslagskraften til at gå forrest.

I 2021 hjalp UNICEF 48 millioner børn med at komme i skole og få en uddannelse. Vi uddanner lærere, leverer skolematerialer og bygger skoler. Vi kæmper for gratis skolegang til alle og arbejder for, at skolerne har skolemad, adgang til rent vand og kønsopdelte toiletter, så piger ikke behøver at blive væk, når de får menstruation.

Vidste du, at UNICEF i 90’erne pakkede klasseværelset ned i en kuffert, og siden har vi sendt millioner af skolekufferter til verdens brændpunkter? Kufferten er en vigtig del af UNICEFs nødundervisning, som spænder fra skoletelte til genopbygning af skoler og undervisning af lærere i, hvordan børn på flugt kan indhente tabt skolegang.

Omskriv historien for de børn der ikke går i skole.

Sammen kan vi give alle børn adgang til rent vand og ordentlige toiletforhold

Over 2 milliarder mennesker i verden har ikke adgang til rent drikkevand. Det koster menneskeliv – især børns liv. Faktisk dør over 1000 børn under fem år hver dag af sygdomme forårsaget af beskidt vand og dårlige toiletforhold. Mange steder er den eneste kilde til drikkevand en beskidt flod, og alt for mange børn vandrer hver dag langt efter rent vand i stedet for at gå i skole. Men sådan behøver det ikke at være!

UNICEF arbejder i over 100 lande for at give børn adgang til rent vand, ordentlige toiletforhold og god hygiejne. Vi etablerer og reparerer toilet- og håndvaskefaciliteter, vandrør, pumper og boringer. Vi underviser børn og familier i vandrensning og hygiejne. Og i katastrofer sørger UNICEF bl.a. for vandrensning og opførelse af toiletter i flygtningelejre.

Vi arbejder hele tiden på at udvikle nye, smarte løsninger, som kan ændre fremtiden for børnene. Vidste du, at UNICEF i 1970’erne udviklede den håndbetjente vandpumpe, som stadig er verdens mest udbredte manuelle pumpe? Vi har også bl.a. udviklet vandsystemer, der drives af solenergi for at imødegå den stigende vandknaphed.

Omskriv historien for de børn der går timer og dage efter rent vand.

Sammen kan vi give børn et trygt sted at være, når katastrofen rammer

Rekordmange børn er lige nu på flugt fra krige, konflikter og katastrofer. Når katastrofen pludselig rammer, må de ofte forlade deres hjem i en fart. Mange efterlades uden ejendele og uden de voksne, der skulle passe på dem. De børn har akut brug for beskyttelse.

UNICEF er stede i over 190 lande og territorier, og vi har lagre med nødhjælpsforsyninger i hele verden. Derfor kan vi rykke hurtigt ud til børnene og deres voksne. Næsten uanset hvor i verden det brænder på, kan vi typisk pakke, sende og få nødhjælpen frem i løbet af 48 timer.

UNICEF var der for børn i 482 katastrofer i 153 lande i 2021. Når katastrofen rammer, sørger vi blandt andet for husly, tæpper, rent vand, medicin og lægehjælp. Vi giver psykisk førstehjælp og etablerer børnesikre områder, hvor børnene kan lege i trygge rammer. Vi hjælper også med genopbygningen, så vi kan styrke områdets modstandskraft i fremtiden og sikre langsigtede forbedringer for børnene. Vi kalder det ’build-back-better’.

Omskriv historien for de børn der ender helt alene når katastrofen rammer.

Omskriv historien for verdens børn

Vær med nu

Læs mere om UNICEFs arbejde