En dreng holder en nødhjælpspakke fra unicef i favnen.

Regler for skattefradrag

Hjem » Om UNICEF » Træk dit bidrag fra i skat – få skattefradrag

Her på siden kan du se hvrdan du kan trække din velgørenhed fra i skat. Når du donerer til UNICEF Danmark kan du nemlig trække hele dit samlede bidrag – dog højst 15.900 kr. i 2018 – fra i skat. Skattefradraget’s maksimum stiger til 16.300 kr. i 2019. Du kan læse mere om reglerne her.

Sådan fungerer det

Når du har oplyst dit CPR nummer til UNICEF Danmark i forbindelse med en donation, sørger vi for, at alle dine fradragsberettigede donationer bliver opgivet til SKAT i januar måned. Vi indberetter bidrag hvert år i januar, og indberetningen foregår helt automatisk, hvis vi har dit cpr-nummer. Hvis du har doneret uden at oplyse dit CPR nummer, kan du oplyse det her. Oplyser du ikke dit cpr-nummer, kan vi ikke indberette dine bidrag, og du mister dermed fradragsmuligheden.

Er du blevet medlem på gaden?

Hvis du er blevet medlem af UNICEF efter at have mødt en af vores gademedarbejdere, så gælder specielle skatteregler. Læs dem her

Skattefradrag for donationer betalt via MobilePay

For at få fradrag kunne du tidligere gå ind i din MobilePay app og selv tilmelde denne funktionalitet. Men d. 1. januar 2019 har MobilePay opdateret betingelserne for brugen af app’en. Det betyder bl.a., at det ikke længere er muligt at få automatisk skattefradrag, hvis man donerer penge via MobilePay. Nedenstående guide viser dig hvordan du kan få fradrag for en donation givet via MobilePay her.

Et billede fra Somalia af en sund, smilende og glad pige med hele verden for sine fødder.

Det går pengene til

Sådan indberetter du donationer givet via MobilePay:

For at indberette donationen, skal vi bruge følgende detaljer: beløb, transaktionsnummer og dato for donationen samt dit navn, adresse og cpr-nummer.

  1. Åben din MobilePay app
  2. Tryk på ”Aktiviteter” i menuen
  3. Tryk på den pågældende donation
  4. Tryk på ”transaktionsoplysninger” nederst på skærmen
  5. Tag en screenshot. Her fremgår både beløb, transaktionsnummer (ID) og dato
  6. Send billedet til unicef@unicef.dk og skriv dit navn og din adresse i e-mailen, samt at du ønsker fradrag for donationen
  7. Gå ind på denne formular og udfyld dit cpr-nummer. Send ikke cpr-nummeret med i e-mailen af sikkerhedsmæssige årsager.
Sådan indberetter du dine donationer i MobilePay og får skattefradrag
Sådan indberetter du de donationer du har givet via MobilePay og får skattefradrag: 1. Tryk på aktiviteter, 2. tryk på donationen, 3. tryk på transaktionsoplysninger og 4. tag et screenshot af detajlerne.

Særlige regler for fradrag ved fast aftale (tidligere kaldet et gavebrev)

Støtter du, hvor du tegner en fast aftale, der løber i minimum 10 år, kan du trække bidrag svarende helt op til 15 procent af din personlige indkomst fra i skat. Se mere om de specifikke regler, der gælder hvis du binder dig for 10 år, her

Spørgsmål? Kontakt vores support team

Skriv her