Sådan får du skattefradrag,
når du støtter UNICEF

Hjem » Om UNICEF Danmark » Træk dit bidrag fra i skat – få skattefradrag

 

Når du støtter en hjælpeorganisation som UNICEF, kan du få skattefradrag. Her på siden kan du se,
hvordan du kan trække din velgørenhed fra i skat.

 

Så meget kan du trække fra

Når du donerer til UNICEF i Danmark kan du trække hele dit samlede bidrag fra i skat – dog højst 17.200 kr. i 2022 (17.000 kr. i 2021).
Læs mere om reglerne.
 

Sådan fungerer det

Når du har oplyst dit CPR nummer til UNICEF Danmark i forbindelse med en donation, sørger vi for, at alle dine fradragsberettigede donationer bliver opgivet til SKAT i januar måned. Vi indberetter bidrag hvert år i januar, og indberetningen foregår helt automatisk, hvis vi har dit cpr-nummer. Hvis du har doneret uden at oplyse dit CPR nummer, kan du oplyse det her. Oplyser du ikke dit cpr-nummer, kan vi ikke indberette dine bidrag, og du mister dermed fradragsmuligheden.

 

Skattefradrag for donationer betalt via MobilePay

For at indberette donationen, skal vi bruge følgende detaljer: beløb, transaktionsnummer og dato for donationen samt dit navn, adresse og cpr-nummer.

  1. Åben din MobilePay app
  2. Tryk på ”Aktiviteter” i menuen
  3. Tryk på den pågældende donation
  4. Tryk på ”transaktionsoplysninger” nederst på skærmen
  5. Tag en screenshot. Her fremgår både beløb, transaktionsnummer (external ID) og dato
  6. Send billedet til unicef@unicef.dk og skriv dit navn og din adresse i e-mailen, samt at du ønsker fradrag for donationen
  7. Gå ind på denne formular og udfyld dit cpr-nummer & dit external ID fra din MobilePay receipt, som du kan se herunder på billedet. Send ikke cpr-nummeret med i e-mailen af sikkerhedsmæssige årsager.
Sådan indberetter du de donationer du har givet via MobilePay og får skattefradrag: 1. Tryk på aktiviteter, 2. tryk på donationen, 3. tryk på transaktionsoplysninger og 4. tag et screenshot af detajlerne.
Sådan indberetter du de donationer du har givet via MobilePay og får skattefradrag: 1. Tryk på aktiviteter, 2. tryk på donationen, 3. tryk på transaktionsoplysninger og 4. tag et screenshot af detajlerne.

Særlige regler for fradrag, hvis du binder dig for 10 år

Støtter du, hvor du tegner en fast aftale, der løber i minimum 10 år, kan du trække bidrag svarende helt op til 15 procent af din personlige indkomst fra i skat. Læs mere om de specifikke regler, der er gældende i dét tilfælde.

Spørgsmål? Kontakt vores support

Send en mail