Ofte stillede
spørgsmål til UNICEF

Hjem » Ofte stillede spørgsmål til UNICEF

Få svar på dine spørgsmål

Vi har her samlet svarene på nogle af de oftest stillede spørgsmål til UNICEF.

Hvis du ikke kan finde svaret på dit spørgsmål her, er du meget velkommen til at ringe til os på 35 27 38 00 eller skrive på kontaktformular.

Hvordan kan jeg støtte jer?

Hvordan giver jeg et engangsbidrag til børn?

Du kan støtte børn via UNICEF med et enkelt bidrag her. Du vælger det beløb, du vil støtte med og betaler med betalingskort eller via MobilePay.

Hvordan støtter jeg med et beløb hver måned? (=Verdensforælder)

Du kan blive Verdensforælder og hjælpe ikke ét, men rigtig mange børn med et fast beløb hver måned via betalingsservice her. Du er altid velkommen til at ringe til os på 35 27 38 00 eller skriv til os via vores kontaktformular, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Kan jeg støtte via min mobil? (=SMS Livredder)

Du kan blive SMS Livredder og støtte katastroferamte børn med 40 kroner om måneden ved at SMS’e LIV til 1900. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe til os på 35 27 38 00 eller skriv til os på vores kontaktformular.

Kan jeg få et sponsor- eller fadderbarn?

Sammen med UNICEF hjælper du ikke ét enkelt sponsorbarn, men rigtig mange børn. På den måde kan vi få mest hjælp til flest børn ud af hver eneste af dine støttekroner.

Kan jeg støtte børn i et bestemt land?

Hvis vi har en specifik katastrofeindsamling til børn i netop det land, du gerne vil støtte, kan du godt. Ellers ikke. Vi forstår godt, at dit hjerte kan banke ekstra meget for børnene i et bestemt land, som du har en særlig tilknytning til. Men det er ikke sådan, vi kan få mest hjælp til flest børn ud af din støtte. Og det er netop altid vores mål. De midler, vi indsamler til børnene, bliver nøje fordelt, så de kommer flest børn mest til gode. Og vi prioriterer altid de børn, der har mest brug for hjælp.

Modtager UNICEF indsamlet tøj og legetøj?

Tak, fordi du undersøger muligheden for at hjælpe børn, det er vi meget glade for. Hos UNICEF modtager vi dog hverken tøj eller legetøj. Vi foreslår i stedet, at du sælger tingene og støtter med beløbet, det giver. Grunden er, at det giver langt mere hjælp til børnene for hver brugt krone, hvis vi køber tingene lokalt i de lande, vi hjælper børnene i. Så undgår vi at betale dyrt for transport fra Danmark, og vi støtter på samme tid det lokale handelsliv, hvilket også kommer børnene til gode. Det kan simpelthen bedre betale sig at gøre det på den måde. Og netop det argument vejer tungt i vores verden, fordi vores mål altid er at få så meget hjælp til så mange børn som overhovedet muligt ud af hver eneste støttekrone.

Ændringer i støtte og skat

Hvor bundet er jeg, hvis jeg vælger at blive fast støtte?

Du kan altid afmelde din støtte igen. Du kontakter os bare, så skal vi nok stoppe din støtteaftale med det samme. Og det gælder, uanset om du er Verdensforælder eller SMS Livredder. Du kan også til enhver tid vælge at få ændret det beløb, du støtter med, eller få sat din støtte på pause i en periode, hvis din økonomi ændrer sig. Dog i max. et år. Efter et år bliver aftalen afvist som inaktiv af Betalingsservice (PBS). Ring til os på 35 27 38 00, eller skriv til os på vores kontaktformular, så hjælper vi dig med at få det bragt i orden.

Hvordan ændrer jeg min faste støtte?

Du kan til enhver tid forhøje eller sænke dit månedlige bidrag, eller helt afmelde din faste støtte. Ring til os på 35 27 38 00, eller skriv til os på vores kontaktformular, så hjælper vi dig med at få det bragt i orden.

Kan jeg få skattefradrag?

Du kan få fradrag for din støtte helt fra første støttekrone, med mindre du ikke har oplyst os dit CPR-nummer. Du kan faktisk trække hele dit samlede bidrag fra i skat – dog højst 16.300 kroner i 2019. Ægtefæller har hver deres fradrag. Og hvis vi har dit CPR-nummer, behøver du ikke foretage dig noget. Så får du nemlig helt automatisk dit skattefradrag. Du kan oplyse dit CPR-nummer til os her.

Skal jeg selv indberette min støtte til SKAT?

Kun hvis du støtter via MobilePay, ellers behøver du ikke foretage dig noget. Vi skal nok sørge for at indberette din støtte til SKAT, når vi har dit CPR-nummer. Du kan læse mere om skattefradrag her.

Hvordan bliver min donation brugt?

Hvor stor en del af min støtte går til administration?

Du kan se, hvordan vi bruger pengene her
Vores mål er altid at få så meget hjælp som overhovedet muligt ud af hver eneste støttekrone. Derfor er vi uhyre opmærksomme på at holde udgifterne nede. For eksempel har vi en regel om, at vi kun bruger 1 krone på indsamling, hvis vi kan få den fire gange igen gennem aktiviteten.

Hvordan kan jeg være sikker på, at pengene virkelig når frem?

Tillid er en vigtig faktor, når du vælger hvilken nødhjælpsorganisation, du ønsker at støtte børn gennem, og den kan du roligt have til os. UNICEF har hjulpet udsatte børn, lige siden organisationen blev etableret af FN efter 2. verdenskrig, og i dag er vi verdens største børneorganisation. Vi har FN i ryggen, og vores størrelse betyder, at vi kan arbejde ualmindeligt effektivt, så børnene får mere hjælp ud af hver eneste støttekrone.

Sikkerhed og personfølsomme oplysninger

Jeg kan se, I har ringet, hvor har I mit nummer fra?

Du har højst sandsynligt givet et bidrag eller sendt en støtte-sms under en katastrofe eller en anden indsamling, som vi har foretaget for at samle penge ind til arbejdet for verdens børn. Du er altid velkommen til at ringe til os, så finder vi ud af, hvordan det hænger sammen. Du kan også læse mere om hvem vi kontakter og hvorfor her.

Er det sikkert at give personfølsomme oplysninger til jer?

Når en UNICEF medarbejder på gaden eller i telefonen beder om dit CPR-nummer, kan du være tryg ved, at vi behandler dine oplysninger fortroligt og med omhu. Føler du dig alligevel utryg ved at oplyse nummeret over telefonen eller til en gade-medarbejder, du ikke kender, vil der altid være en alternativ måde at give dine oplysninger på. For eksempel kan du få tilsendt en mail af medarbejderen, du taler med i telefonen, og selv udfylde oplysningerne til os skriftligt i en mail, som du får tilsendt. Mailen vil indeholde blanke felter, som du kan udfylde i ro og mag derhjemme.

Kan jeg være sikker på, det er UNICEF og ikke svindlere, der kontakter mig?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en sms, et opkald, en mail eller et brev med UNICEF som afsender nu også ER fra UNICEF, er det en god idé at ringe til os og få en bekræftelse. Selvom det ikke er et problem, vi oplever, skal du naturligvis reagere, hvis du får en fornemmelse af, at noget ikke er, som det burde være.

Kan jeg slippe for at blive kontaktet af jer?

Hvis du ikke ønsker at blive ringet op af os, kan du sagtens blive fri. Det gælder også i forhold til at blive kontaktet via brev, mail eller sms. Ring eller skriv til os, så hjælper vi med at få det arrangeret.

Send en mail til unicef@unicef.dk og oplys den e-mail eller det mobilnummer, vi ikke må sende til, når du skriver til os. Du kan også altid sende AFMELD til 1900 og afmelde dig vores sms’er. Det koster ikke noget.

Vi kontakter aldrig folk, der står på Robinsonlisten. Ønsker du at tilmelde dig Robinsonlisten, kan du gøre det her.

Rundvisning

Kan jeg få en rundvisning i FN Byen?

Ja. Du kan se mere og tilmelde dig en rundvisning her http://un.dk/visit-un-city.

Kan jeg få en rundvisning på UNICEFs Verdenslager?

Ønsker du at forhøre dig om rundvisninger på Verdenslageret, skal du kontakte dem via mail på supply@unicef.org

Job hos UNICEF

Hvordan kan jeg få job hos UNICEF?

Du kan følge med i vores jobopslag på aktuelle jobportaler på nettet eller på vores side om job i UNICEF.

Kan jeg blive frivillig hos UNICEF?

Først og fremmest tusind tak, fordi du gerne vil hjælpe! Du kan blive frivillig i en af vores lokalafdelinger herhjemme og i vores butik i FN Byen. Men hvis du drømmer om at rejse ud i verdens som frivillig, er der ikke muligheder hos UNICEF. Det er nemlig sådan, at vi bruger lokale frivillige, der bor i de lande, vi udfører hjælpearbejdet i. På den måde forsvinder kompetencerne ikke, når en frivillig rejser hjem igen. De bliver i landet til glæde og gavn for børnene.

Spørgsmål? Kontakt vores support team

Skriv her