Støt

Landshold indsamler stort beløb til verdens børn

Kvindelandsholdet og Herrelandsholdet har bortauktioneret deres trøjer til fordel for UNICEF. Derfor bliver der nu doneret knap 300.000 kroner til børn, der har akut brug for hjælp.

Kvindelandsholdet og Herrelandsholdet har tilsammen indsamlet 291.310,91 kroner ved at bortauktionere deres unikke kamptrøjer. Kvindelandsholdets signerede kamptrøjer var fra kampen mod verdensmestrene fra Spanien den 31. maj, mens de unikke kamptrøjer fra Herrelandsholdet var fra EM-kampen mod Slovenien.

Den samlede donation går til UNICEF og børn i verdens konflikt- og katastrofeområder. Hele beløbet går således ubeskåret til UNICEFs indsatser for at hjælpe børn og familier i Ukraine, Syrien, Sudan og mange andre lande.

Landsholdsspiller Josefine Hasbo er glad for, at hun og holdet kan bidrage:

”Vi er helt vildt glade for, at vi kan hjælpe og støtte op om en god sag med vores kamptrøjer på auktionen. Vi ved, at mange børn har akut brug for hjælp, og derfor betyder det meget for os at være med til at gøre blot en lille forskel,” siger Josefine Hasbo. 

Det betyder også meget for Herrelandsholdet, at de kan bidrage i den gode sags tjeneste, fortæller landsholdsspiller og UNICEF-ambassadør, Joakim Mæhle:

”Vi er stolte over auktionens resultat, og at vi sammen med de fans, der har købt trøjerne, kan være med til at gøre en forskel for de børn, der vokser op i krig og konflikter,” siger han.

Med den flotte donation kan UNICEF for eksempel hjælpe 10.000 børn, hvis skolegang er afbrudt som følge af krig og konflikt. Donationen vil kunne dække udgiften til 250 såkaldte ’School-in-a-box – aluminiumskasser’, som indeholder alt det, en lærer skal bruge for at undervise en klasse på 40 elever.

Det glæder generalsekretær i UNICEF Danmark, Susanne Dahl, der er meget taknemmelig for, at de to landshold støtter indsatsen for at hjælpe børn over hele verden:

”Det er intet mindre end fantastisk at opleve den overvældende støtte og opbakning, som vi i UNICEF modtager sammen med både Kvinde- og Herrelandsholdet. De imponerende resultater fra spillernes auktioner vil skabe en varig forskel for utallige børn langt ud over sommerens fodboldfester,” siger hun.

AUKTIONERNES SAMLEDE TOP 5

Spiller

Beløb i kroner

  1.  

Christian Eriksen

44.511

  1.  

Kasper Schmeichel

12.552

  1.  

Rasmus Højlund

12.202

  1.  

Pernille Harder

12.001

  1.  

Sofie Svava

9.010

Partnerskab: DBU og UNICEF står sammen om at styrke det gode børneliv

DBU og UNICEF sætter børns rettigheder og fodbolden i centrum – og arbejder for at gøre en forskel for børn, både i Danmark og i verden. De to parter står sammen om et stærkt fokus på børn og ønsket om at give så mange som muligt det bedste børneliv, både på og uden for fodboldbanen.

Læs mere om DBU og UNICEFs samarbejde

Maria Westh

  • Head of External Communications, UNICEF Danmark