Indtryk fra Børnenes Dag 2017

Børn fra Ellebjerg skole bygger ’fremtidens skole’ i LEGO ® klodser

I anledning af Børnekonventionens fødselsdag 20. november inviterede UNICEF Danmark for tredje år i træk til Børnenes Dag i FN Byen. Op mod 450 gæster fra forskellige organisationer, virksomheder, foreninger, fonde og politiske partier var med til at gøre dagen både stemningsfuld og meningsfuld med masser af oplæg, input og debatter. 

I år var temaet uddannelse, herhjemme såvel som globalt. Uddannelse er løftestangen til fremtidig og bæredygtig udvikling, både for det enkelte barn og for samfundet. På Børnenes Dag 2017 satte vi fokus på, hvordan vi alle kan omsætte løfterne i Børnekonventionen og i de ambitiøse Verdensmål til konkret praksis til gavn for børn.

I plenum var der oplæg fra HKH Kronprinsessen, præsident og medstifter af Gapminder Foundation, Ola Rosling, og ligestillingsminister Karen Ellemann. Skuespillerinde Sidse Babett Knudsen var konferencier.

Det Nationale Rettighedsråd, der er talerør for alle børnene på UNICEF Danmarks Rettighedsskoler, overrakte også deres anbefalinger om børns rettigheder til Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, Jakob Bonde Nielsen, formand for Danske Skoleelever og Niels Lykke Lynnerup, hovedstyrelsesmedlem i Danmarks Læreforening. 

Efterfølgende var der mulighed for at zoome ind i sit interessefelt i to af dagens 10 laboratorier. Her deltog blandt mange andre professor Vincent Hendricks, youtube-stjernen Rasmus Brohave, professor Per Schultz Jørgensen og direktør for Maryfonden, Helle Østergaard.

Sidst på dagen blev UNICEF Prisen uddelt. Prisen gives til en person, en organisation eller en virksomhed, der gennem flere år har ydet en særlig bemærkelsesværdig indsats for børn i Danmark eller internationalt. Det er UNICEF Danmarks bestyrelse, der hvert år beslutter, hvem modtageren skal være, og i år gik prisen til Børnetelefonen. 

Læs mere om Børnetelefonen

Tusind tak til alle, der deltog og bidrog med spørgsmål, viden og løsninger til gavn for alle verdens børn. Vi glæder os allerede til Børnenes Dag 2018!

 

 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
Send e-mail

Susan Knorrenborg
Presseansvarlig
T: 35 27 38 66​
M: 29 89 19 15
Send e-mail

Mads Nørgaard-Larsen
Kommunikations-
medarbejder
M: 27 46 63 33
Send e-mail

Facebook