Døgnet rundt arbejder UNICEF med at levere vand, ordentlige sanitære forhold, traumehjælp og ernæring til de mange fordrevne børn i og omkring den syriske by Raqqa.

Dagligt leverer vi rent drikkevand og hygiejnehjælp til over 30.000 internt fordrevne børn og familier i lejre og midlertidige boliger. Vi har leveret livreddende ernæringshjælp til næsten 42.000 børn under fem år og gravide kvinder og sikret psykosocial støtte til omkring 10.000 nyligt fordrevne børn, unge og forældre.

UNICEF klar til at hjælpe børn fanget i Raqqa

Inde i Raqqa by er op mod 25.000 børn stadig fanget. Der har ikke været rindende vand og elektricitet i over en måned. Byens eneste hospital er lukket, og der er mangel på mad.

Børnene står i en AKUT nød. De mangler ALT. Dem, der slipper ud af byen, rejser i ugevis og ankommer fuldstændig udmattede og dehydrerede til flygtningelejre. Ud over risikoen for at møde snigskytter og bomberegn har de risikeret deres liv ved at gå på veje fyldt med landminer.

FN har ikke haft regelmæssig adgang til Raqqa by siden 2015 på grund af de hårde kampe. Børnene i byen har derfor heller ikke fået deres rutinemæssige vaccinationer i to år, hvilket betyder, at der er udbrudt polio. 33 børn er indtil videre blevet lammet af sygdommen.  

UNICEF leverer nødhjælp til børnene og deres familier i det omfang, vi overhovedet kan komme til det. Og så snart der er mulighed for det, vil vi støtte genetableringen af bl.a. hospitaler, skoler og vandforsyninger. De fleste børn i Raqqa er gået glip af undervisning i flere år.

Massivt behov for hjælp

Behovet for hjælp i Raqqa er enormt.

Hjælp Raqqas børn.Støt her

 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
Send e-mail

Susan Knorrenborg
Presseansvarlig
T: 35 27 38 66​
M: 29 89 19 15
Send e-mail

Mads Nørgaard-Larsen
Kommunikations-
medarbejder
M: 27 46 63 33
Send e-mail

Facebook