Døgnet rundt arbejder UNICEF med at levere vand, ordentlige sanitære forhold, sundhed, psykosocial hjælp og ernæring til de mange fordrevne børn i og omkring den syriske by Raqqa.

Dagligt leverer vi rent drikkevand til 30.000 internt fordrevne syrere i lejre og midlertidige boliger. Vi har leveret livreddende ernæring til 22.000 børn under fem år og gravide kvinder, sørget for hygiejnepakker til 40.000 mennesker og sikret psykosocial støtte til op mod 1.250 børn og mødre, så de kan bearbejde deres traumer. 

UNICEF klar til at hjælpe børn fanget i Raqqa

Inde i Raqqa er børn stadig fanget med kun ganske få basale fornødenheder. Der er ingen adgang for humanitære medarbejdere på grund af de hårde kampe, men UNICEF er klar til at støtte de børn, som er blevet udsat for ekstrem vold og har gennemlevet de mest horrible oplevelser. UNICEF vil også støtte genoprettelsen af de allermest afgørende sundheds-, vand-, sanitets- og uddannelsesforhold.  

Massivt behov for hjælp

Behovet for hjælp i Raqqa er enormt. Børn har behov for beskyttelse, og i de kommende måneder vil UNICEF øge sin indsats for fordrevne familier og lokale værtssamfund i og omkring Raqqa og genoprette de basale ydelser i de nyligt tilgængelige områder, som børn og familier vender tilbage til.

Hjælp Syriens børn.Støt her

 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
M: 20 14 44 30
Send e-mail

Julie Troldborg
Presseansvarlig
M: 29 80 18 45​
Send e-mail

Mads Nørgaard-Larsen
Pressemedarbejder
M: 27 46 63 33
Send e-mail

Facebook