Denne lille dreng får behandling på et hospital i Mogadishu i Somalia - et af de lande, der er hårdt ramt af sultkatastrofen.
Denne lille dreng får behandling på et hospital i Mogadishu i Somalia - et af de lande, der er hårdt ramt af sultkatastrofen.

En historisk stor sultkatastrofe truer millioner af børn i Nigeria, Somalia, Sydsudan og Yemen. Næsten 1,4 millioner børn er i direkte fare for at dø af underernæring alene i år.

"Tiden er ved at løbe fra os. Vi kan stadig nå at redde mange liv, for denne her truende hungersnød er i det store og hele menneskeskabt. Vi MÅ ikke gentage tragedien fra 2011, hvor vi havde hungersnød på Afrikas Horn," siger UNICEFs øverste direktør Anthony Lake.

I det nordøstlige Nigeria vil antallet af børn med akut underernæring nå op på 450.000 i år. Den danske regering har netop bevilliget 20 millioner kroner til UNICEFs arbejde for børn i regionen.

I Somalia, hvor årtier med konflikt har gjort befolkningen særligt sårbar, betyder tørken, at næsten halvdelen af befolkningen (6,2 millioner mennesker), står med et akut behov for hjælp. Omkring 185.000 børn forventes at blive ramt af akut underernæring i år, men tallet bliver desværre formentlig meget højere.

I Sydsudan, der lige nu er ramt af en blodig konflikt, er over 270.000 børn allerede akut underernærede. FN har erklæret hungersnød i dele af landet. Antallet af mennesker, der er ramt af fødevarekrise i landet, forventes at stige fra 4,9 millioner til 5,5 millioner i løbet af de kommende måneder.

Og så er der Yemen, som i de sidste to år også har været ramt af konflikt. Her lider 462.000 børn lige nu af akut underernæring. Det er næsten 200 procent flere, end det var tilfældet i 2014.

UNICEF arbejder på højtryk for at levere behandling til de tusindvis af underernærede børn. Deres liv afhænger af, at der handles nu - før det er for sent.

Hjælp børnene her

Sult
 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
Send e-mail

Susan Knorrenborg
Presseansvarlig
T: 35 27 38 66​
M: 29 89 19 15
Send e-mail

Mads Nørgaard-Larsen
Kommunikations-
medarbejder
M: 27 46 63 33
Send e-mail

Facebook