Ambassadeskiltet, der nu pryder Ballerup bibliotek, stammer oprindeligt fra UNICEF-ambassadør Jesper Klein, der før sin død valgte at donere skiltet til UNICEF.
Ambassadeskiltet, der nu pryder Ballerup bibliotek, stammer oprindeligt fra UNICEF-ambassadør Jesper Klein, der før sin død valgte at donere skiltet til UNICEF.

Ballerup er udnævnt til UNICEF By i 2017. I dag blev Ballerup Bibliotek indviet som UNICEF By-ambassade.

- Vi er blevet udvalgt til at være UNICEF By 2017. Som UNICEF By går vi i Ballerup sammen for at sætte fokus på vigtigheden af uddannelse. Ballerup Bibliotek bliver ambassade, hvor alle kan komme forbi og blive meget klogere på UNICEF-projektet, sagde borgmester Jesper Würtzen.

På biblioteket vil der ligge en masse informationsmateriale, og man vil kunne hente indsamlingsbøsser, hvis man vil være med til at samle penge ind til det gode formål. På biblioteket kan man også se nærmere på én af UNICEF’s school-in-a-box, som vil være udstillet på biblioteket resten af året. Kassen indeholder kladdehæfter, blyanter, viskelædere, sakse, et ur, klodser til at lære at tælle, laminerede plakater med bogstaver og en solcelleradio. En lærer vil kunne undervise 40 elever med en school-in-a-box.

- Vi i UNICEF Danmark er utrolig glade for, at Ballerup har valgt at sætte fokus på uddannelse, for vi ved, at de børn, der får lov til at gå i skole og uddanne sig, klarer sig bedst i livet. I skolen lærer man ikke blot at læse, skrive og regne, man lærer også om hygiejne, hvordan man beskytter sig mod sygdomme og hvilke rettigheder man har. Og alle disse ting er vigtige for at få et godt og trygt liv – både som barn, men også, når man bliver voksen, siger børn- og ungechef i UNICEF Danmark, Anne-Mette Friis.

Læs mere om Ballerup som UNICEF By på www.ballerup.dk/unicefby

 

 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
Send e-mail

Susan Knorrenborg
Presseansvarlig
T: 35 27 38 66​
M: 29 89 19 15
Send e-mail

Mads Nørgaard-Larsen
Kommunikations-
medarbejder
M: 27 46 63 33
Send e-mail

Facebook