Sådan taler du med dit barn om Aleppo
Fortæl dit barn, at børnene i Aleppo får hjælp

Skal man indvie børn i verdens gru? Eller beskytte dem mod de slemme ting? Det er ikke altid lige let at orientere sig i. For børn har på den ene side ret til at omsorg og beskyttelse, men på den anden side har de også ret til at blive informeret om det, der sker i verden.

Omtale af krige og katastrofer i medierne kan virke skræmmende og angstfremkaldende for børn. Ofte giver det anledning til mange spørgsmål, og de skal helst besvares for at undgå, at fantasien løber løbsk. Børns fantasi er nemlig ofte en hel del værre end virkeligheden. Mange børn tror for eksempel, at det, de ser på tv, også kan ske for dem i virkeligheden. Derfor er det godt at tale med sine børn om krige og katastrofer, og UNICEF har disse råd til, hvordan du som forælder kan gribe det an:

1. Lad ikke dit tv køre og aviserne ligge fremme

Børn i før-skole alderen har ingen glæde af at se nyheder, og større børn bør kun se dem sammen med en voksen. Som forældre bør du sætte dig ned sammen med dit barn og løbende tale om de ting, der bliver vist og sagt på skærmen.

2. Prøv ikke at fortie situationen

Svar på dit barns spørgsmål, så godt du kan. Sig også gerne, at du ikke har alle svarene, hvis du er i tvivl. Men forsøg ikke at tie situationen ihjel. Det skaber bare grobund for nye fantasier hos barnet, og det får ikke bekymringerne til at forsvinde.

3. Saglig information uden overdrivelser

Svar på dit barns spørgsmål uden at udpensle dramatiske detaljer. Fortæl så nøgternt og enkelt som muligt om konflikten i Syrien uden at fylde ekstra facts på. Dit barn har ret til information, men det har også ret til at blive beskyttet.

4. Fortæl dit barn, at børnene i Syrien får hjælp

Fortæl, at der er voksne, der passer på børnene og sørger for, at de får mad, vand, medicin og varmt tøj, og at de hurtigst muligt får et liv tilbage, der er så normalt som muligt.

5. Det sker ikke i Danmark

Forklar dit barn, at konflikten i Syrien foregår langt fra Danmark, og at konflikter som den ikke sker i Danmark.

 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
Send e-mail

Susan Knorrenborg
Presseansvarlig
T: 35 27 38 66​
M: 29 89 19 15
Send e-mail

Mads Nørgaard-Larsen
Kommunikations-
medarbejder
M: 27 46 63 33
Send e-mail

Facebook