Sådan taler du med dit barn om Aleppo
Fortæl dit barn, at børnene i Aleppo får hjælp

Skal man indvie børn i verdens gru? Eller beskytte dem mod de slemme ting? Det er ikke altid lige let at orientere sig i. For børn har på den ene side ret til at omsorg og beskyttelse, men på den anden side har de også ret til at blive informeret om det, der sker i verden.

Omtale af krige og katastrofer i medierne kan virke skræmmende og angstfremkaldende for børn. Ofte giver det anledning til mange spørgsmål, og de skal helst besvares for at undgå, at fantasien løber løbsk. Børns fantasi er nemlig ofte en hel del værre end virkeligheden. Mange børn tror for eksempel, at det, de ser på tv, også kan ske for dem i virkeligheden. Derfor er det godt at tale med sine børn om krige og katastrofer, og UNICEF har disse råd til, hvordan du som forælder kan gribe det an:

1. Lad ikke dit tv køre og aviserne ligge fremme

Børn i før-skole alderen har ingen glæde af at se nyheder, og større børn bør kun se dem sammen med en voksen. Som forældre bør du sætte dig ned sammen med dit barn og løbende tale om de ting, der bliver vist og sagt på skærmen.

2. Prøv ikke at fortie situationen

Svar på dit barns spørgsmål, så godt du kan. Sig også gerne, at du ikke har alle svarene, hvis du er i tvivl. Men forsøg ikke at tie situationen ihjel. Det skaber bare grobund for nye fantasier hos barnet, og det får ikke bekymringerne til at forsvinde.

3. Saglig information uden overdrivelser

Svar på dit barns spørgsmål uden at udpensle dramatiske detaljer. Fortæl så nøgternt og enkelt som muligt om konflikten i Syrien uden at fylde ekstra facts på. Dit barn har ret til information, men det har også ret til at blive beskyttet.

4. Fortæl dit barn, at børnene i Syrien får hjælp

Fortæl, at der er voksne, der passer på børnene og sørger for, at de får mad, vand, medicin og varmt tøj, og at de hurtigst muligt får et liv tilbage, der er så normalt som muligt.

5. Det sker ikke i Danmark

Forklar dit barn, at konflikten i Syrien foregår langt fra Danmark, og at konflikter som den ikke sker i Danmark.

Flere artikler i samme kategori

Børn i Aleppo får hjælp blandt andet med støtte fra danske virksomheder som TDC Group
På under en uge har danskerne doneret over 5,3 millioner kroner til UNICEFs arbejde for børnene i og omkring Aleppo. Næsten 20 procent af donationerne kommer fra danske virksomheder.De grufulde billeder og historier fra Aleppo har skabt stærke reaktioner - og ikke bare hos privatpersoner. UNICEF...
UNICEF er blandt de organisationer, der har fået adgang til den belejrede by Madaya i Syrien, som har været afskåret fra nødhjælp i et halvt år. Det syn, der mødte vores chef for kontoret i Syrien, Hanaa Singer, var gruopvækkende. Her er hendes fortælling:Det var særligt hårdt og chokerende at...
En dreng i Jibreen i Aleppo sidder foran en kasse med nødhjælp fra UNICEF
Udtalelse om situationen for Aleppos børn fra UNICEFs regionaldirektør Geert Cappelaere”Som volden fortsætter med at eskalere i Aleppo i dag, lider tusindvis af børn i stilhed og er under brutale angreb, mens verden ser til. Det er tid for verden at passe på børnene i Aleppo og gøre en ende på...

Billeder og video i samme kategori

 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
M: 20 14 44 30
Send e-mail

Julie Troldborg
Presseansvarlig
M: 29 80 18 45​
Send e-mail

Jakob Colville-Ebeling
Public Affairs Manager
M: 61 65 61 95
Send e-mail

Facebook

Unicef