En dreng i Jibreen i Aleppo sidder foran en kasse med nødhjælp fra UNICEF
En dreng i Jibreen i Aleppo sidder foran en kasse med nødhjælp fra UNICEF

Udtalelse om situationen for Aleppos børn fra UNICEFs regionaldirektør Geert Cappelaere

”Som volden fortsætter med at eskalere i Aleppo i dag, lider tusindvis af børn i stilhed og er under brutale angreb, mens verden ser til. Det er tid for verden at passe på børnene i Aleppo og gøre en ende på deres levende mareridt. Ifølge alarmerende rapporter fra en læge i byen er mange børn, muligvis mere end 100, uledsagede eller adskilt fra deres familier, fanget i en bygning under kraftig angreb i det østlige Aleppo.

Vi opfordrer alle parter i konflikten til at muliggøre en sikker og øjeblikkelig evakuering af alle børn. Uledsagede børn har ret til at blive registreret af en neutral humanitær organisation og blive genforenet med deres familier - uanset hvor de måtte være.

UNICEF er dybt bekymret over ubekræftede rapporter om henrettelser af civile, herunder børn, og minder alle parter om deres ansvar i henhold til folkeretten. UNICEF opfordrer alle stridende parter til øjeblikkeligt at indgå en våbenhvile i Aleppo og tillade humanitære organisationer at levere nødhjælp til familier og børn i nød, uanset hvor de er og uden betingelser. Civile, der ønsker at forlade øst Aleppo skal have lov til at gøre det i sikkerhed og med værdighed.

UNICEFs medarbejdere i Aleppo er parat til at yde bistand, herunder hjælpe med evakueringen af ​​børn. Børnene i Aleppo er vores ansvar og må hjælpes nu. Der er ikke flere undskyldninger."

Støt Syriens børn her

 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
Send e-mail

Susan Knorrenborg
Presseansvarlig
T: 35 27 38 66​
M: 29 89 19 15
Send e-mail

Mads Nørgaard-Larsen
Kommunikations-
medarbejder
M: 27 46 63 33
Send e-mail

Facebook