Alle børn uanset status, køn eller handicap skal lege, grine og lære af leg, så de kan blive nogle kloge hoveder- både for deres alder og når de bliver voksne.

Derfor sætter IKEA gang i kampagnen ”Leg for alle” i deres varehuse. Så hver gang en bamse, en madras, der hedder Plufsig, en pakke tusser eller andet legetøj ryger over disken, så donerer IKEA Foundation en euro til UNICEF og fem andre partnere og deres ”Leg for alle” projekter ude i verden. Kampagnen varer fra Børnekonventionens fødselsdag og til juleaften.

UNICEF sikrer leg i børnevenlige omgivelser
De penge UNICEF modtager fra ”Leg for alle” kampagnen går til projekter i Kina, Indien, Indonesien og Kenya, hvor mere end 59.000 børn i ressourcesvage områder skal have et ekstra tilskud leg, næring og læring i sikre og børnevenlige omgivelser. I Indonesien vil UNICEF for eksempel udvikle en model for førskoleklasser, der sætter fokus på leg som en del af et barns optimale mentale udvikling.

-  Når små børn bliver passet på, plejet og stimuleret gennem leg, så får de den bedste mulighed for at udvikle deres fulde potentiale, lære effektivt og på sigt bidrage til verden, når de bliver voksne. Og takket være ”Leg for alle” kan flere børn nå i mål, siger generalsekretær i UNICEF Danmark Steen M. Andersen.

”Leg for alle” er en del af IKEA Foundations kampagne ”Good Cause ”– eller på dansk Et godt formål, som støtter børns udvikling og adgang til leg og sport. Udover UNICEF bliver organisationer som War Child, Red Barnet og det Internationale Handicap forbund også tilgodeset.

- Mange børn rundt omkring i verden mangler sikre steder at lege. Krig og katastrofer tvinger flere børn end nogensinde før ud på en farefuld flugt væk fra deres hjem. Endnu flere går glip af leg på grund af fattigdom og fordomme. Børn er dem, der lider allermest i krisesituationer, og vi har forpligtet os til at sikre og øge opmærksomheden omkring børnenes rettigheder, siger direktør i IKEA Foundation Per Heggenes.

 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
Send e-mail

Susan Knorrenborg
Presseansvarlig
T: 35 27 38 66​
M: 29 89 19 15
Send e-mail

Mads Nørgaard-Larsen
Kommunikations-
medarbejder
M: 27 46 63 33
Send e-mail

Facebook