Børn i Comorerne har stor glæde af legetøjet fra UNICEF og IKEA Foundation

UNICEF bruger leg til at ruste børn bedst muligt til skolestarten. IKEA Foundation støtter indsatsen ved at donere legetøj til 1,2 millioner børn.  

Findes der noget bedre og mere livsbekræftende end den udelte glæde hos et barn, som har fået fingre i et virkelig godt stykke legetøj? Glæden er den samme hos alle børn. Uanset hvem de er, eller hvor de kommer fra i verden. Godt legetøj stimulerer børns kreativitet og giver fantasien frit løb. Derfor bruger UNICEF leg til at styrke små børns kognitive og sociale færdigheder, så de bliver rustet bedst muligt til den kommende skolestart.

Legetøj fra IKEA til verdens udsatte børn

UNICEF har sammensat en leg- og læringskasse, der er fuld af spændende og farverigt legetøj som byggeklodser, stablekopper og sjove hånddukker. Og kassen med legetøj er et centralt værktøj i UNICEFs indsats med at give alle børn forudsætninger for at trives, vokse og lære. Den målsætning deler IKEA Foundation. Fonden har derfor doneret en enorm mængde af IKEAs eget legetøj, som fremover vil indgå i leg- og læringskasser til stor fornøjelse for mere end 1,2 millioner børn.          

Styrker børnenes færdigheder

Legetøjet bliver blandt andet brugt af konfliktramte børn i Syrien og Libanon, hvor det skaber stor lykke blandt sårbare, traumatiserede børn. Men leg- og læringskassen er også et fantastisk redskab i fattige lande, som hverken har ressourcerne eller strukturen til at stimulere børns læring, kreativitet og kognitive færdigheder. Og det har blandt andre børn i den afrikanske øgruppe Comorerne allerede nydt godt af.

Mere aktive og deltagende børn

”Børnene er meget glade, og de leger meget, så alle skynder sig for at komme først til legetøjet,” siger Hadidja Youssoufi Chanfi, som er før-skolelærer på en skole i udkanten af hovedstaden Moroni. Hun fortæller, at børnene er blevet meget aktive og mere deltagende i undervisningen efter, at hun har taget leg- og læringskassen og de nye undervisningsmetoder i brug.

Den tidlige undervisningsindsats er en rigtig god investering. UNICEF har nemlig dokumenteret, at børn, som deltager i denne form for førskole-undervisning, klarer sig bedre i skolen og gennemfører i højere grad deres skolegang uden at droppe ud. 

Relaterede artikler

 

Kontakt os:

Hanna Line Jakobsen
Udviklingsdirektør
T: 28 92 33 22
M: 28 92 33 22
Send e-mail

Christina Laursen
Senior corporate relations manager
T: 23 42 17 07
Send e-mail

Charlotte Bøie
Senior corporate relations manager
T: 24 83 29 13
Send e-mail

Louise Lund-Larsen
Corporate relations manager
T: 31 85 31 54
Send e-mail

Linked In

Facebook