Abel har været indlagt i to måneder på afdelingen for underernæring på en sundhedsklinik i Angola. Trods tilbageslag ser det endelig ud til, at han er ved at komme sig
Abel har været indlagt i to måneder på afdelingen for underernæring på en sundhedsklinik i Angola. Trods tilbageslag ser det endelig ud til, at han er ved at komme sig.

Sygeplejerskerne kalder ham 'den lille præsident'. Hans rigtige navn er Abel, og den lillebitte dreng har næsten tilbragt to måneder af sit syv måneder lange liv på afdelingen for underernærede børn på Chiulo sundhedsklinikken i Angola.

Hans rejse mod at blive rask har ikke været nem. Hans mor var syg, da hun fødte ham, og hun havde derfor ikke kræfter til at give ham optimal pleje. Han vejede kun fire kilo, da han blev indlagt - nærmest det samme som en nyfødt. Han kom sig hurtigt i starten takket være UNICEFs højenergi-mælk. Men den lille krop måtte igennem nogle hårde tilbageslag - først en omgang med feber og så lungebetændelse.

Den slags komplikationer er der mange af på afdelingen. Underernæring svækker børns immunforsvar, så de bliver mere sårbare over for sygdomme. Men der er håb, og Abels vægt er på rette vej,

Hans mor, Anna Luisa, glæder sig over, at Abel nu er så stærk, at han kan begynde at spise jordnøddemos frem for kun at få mælk. Jordnøddemosen er spækket med alle de vitaminer, mineraler og fedtstoffer, som Abel har brug for. Hvis der ikke opstår yderligere komplikationer, kan den lille præsident snart vende hjemad!

Næsten 100.000 børn er ramt af underernæring

Abel og hans familie bor i en region i Angola, der har været særligt hårdt ramt af de seneste tørkeperioder og oversvømmelser forårsaget af vejrfænomenet El Niño. Familierne i regionen har haft svært ved at skaffe mad, og antallet af underernærede børn er steget til det dobbelte de seneste seks måneder.

Abel er kun én ud af 95.877 børn med akut alvorlig underernæring i denne region. Situationen ser ikke ud til at blive bedre, hvis ikke der mobiliseres flere ressourcer til at yde humanitær hjælp. 

Sådan hjælper UNICEF i Abels region lige nu:

- Vi sikrer, at alle behandlingssteder fungerer, som de skal, i de hårdest ramte områder, så børn kan blive diagnostificeret og behandlet i tide.
- Vi træner og underviser sundhedsmedarbejdere i at kunne undersøge og behandle underernærede børn.
- Vi har leveret jordnøddemos til 37.835 børn.
- Vi underviser forældre til børn under to år i god ernæring.

Flere artikler i samme kategori

Falmata på 6 måneder er akut underernæret og har desperat brug for nødhjælp. Hun et af de børn, hvis liv er alvorligt truet på grund af konflikten i Nigeria.
En nødhjælpskonvoj med medarbejdere fra UNICEF, UNFPA (FNs befolkningsfond) og IOM (International Organization for Migration) blev i går udsat for et alvorligt angreb i det nordøstlige Nigeria. Konvojen var på vej fra Bama til Maiduguri efter at have leveret akut nødhjælp til 25.000 trængte...
Generalsekretær Steen M. Andersen rapporterer fra Zimbabwe.
Det er ikke til at se, at 2-årige Thabo for godt en måned siden var ved at miste livet. Han er godt nok lille. Men han løber rundt på den støvede gårdsplads ved forældrenes lille gård og leger med en pind. Han driller sine lidt større søskende og naboens to piger. Og han blinker koket til mig, mens...
Edward er så underernæret, at han risikerer at dø.
De seneste to års tørke i det østlige og sydlige Afrika har gjort 1,2 millioner børn så alvorligt syge af underernæring, at børneorganisationen UNICEF nu slår alarm.El niño rammer 19,5Vejrfænomenet El Niño har medvirket til en af de værste tørker i 50 år i en række lande i det sydlige og østlige...

Billeder og video i samme kategori

 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
M: 20 14 44 30
Send e-mail

Julie Troldborg
Presseansvarlig
M: 29 80 18 45​
Send e-mail

Jakob Colville-Ebeling
Public Affairs Manager
M: 61 65 61 95
Send e-mail

Facebook

Unicef