Abel har været indlagt i to måneder på afdelingen for underernæring på en sundhedsklinik i Angola. Trods tilbageslag ser det endelig ud til, at han er ved at komme sig
Abel har været indlagt i to måneder på afdelingen for underernæring på en sundhedsklinik i Angola. Trods tilbageslag ser det endelig ud til, at han er ved at komme sig.

Sygeplejerskerne kalder ham 'den lille præsident'. Hans rigtige navn er Abel, og den lillebitte dreng har næsten tilbragt to måneder af sit syv måneder lange liv på afdelingen for underernærede børn på Chiulo sundhedsklinikken i Angola.

Hans rejse mod at blive rask har ikke været nem. Hans mor var syg, da hun fødte ham, og hun havde derfor ikke kræfter til at give ham optimal pleje. Han vejede kun fire kilo, da han blev indlagt - nærmest det samme som en nyfødt. Han kom sig hurtigt i starten takket være UNICEFs højenergi-mælk. Men den lille krop måtte igennem nogle hårde tilbageslag - først en omgang med feber og så lungebetændelse.

Den slags komplikationer er der mange af på afdelingen. Underernæring svækker børns immunforsvar, så de bliver mere sårbare over for sygdomme. Men der er håb, og Abels vægt er på rette vej,

Hans mor, Anna Luisa, glæder sig over, at Abel nu er så stærk, at han kan begynde at spise jordnøddemos frem for kun at få mælk. Jordnøddemosen er spækket med alle de vitaminer, mineraler og fedtstoffer, som Abel har brug for. Hvis der ikke opstår yderligere komplikationer, kan den lille præsident snart vende hjemad!

Næsten 100.000 børn er ramt af underernæring

Abel og hans familie bor i en region i Angola, der har været særligt hårdt ramt af de seneste tørkeperioder og oversvømmelser forårsaget af vejrfænomenet El Niño. Familierne i regionen har haft svært ved at skaffe mad, og antallet af underernærede børn er steget til det dobbelte de seneste seks måneder.

Abel er kun én ud af 95.877 børn med akut alvorlig underernæring i denne region. Situationen ser ikke ud til at blive bedre, hvis ikke der mobiliseres flere ressourcer til at yde humanitær hjælp. 

Sådan hjælper UNICEF i Abels region lige nu:

- Vi sikrer, at alle behandlingssteder fungerer, som de skal, i de hårdest ramte områder, så børn kan blive diagnostificeret og behandlet i tide.
- Vi træner og underviser sundhedsmedarbejdere i at kunne undersøge og behandle underernærede børn.
- Vi har leveret jordnøddemos til 37.835 børn.
- Vi underviser forældre til børn under to år i god ernæring.

 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
Send e-mail

Susan Knorrenborg
Presseansvarlig
T: 35 27 38 66​
M: 29 89 19 15
Send e-mail

Mads Nørgaard-Larsen
Pressemedarbejder
M: 27 46 63 33
Send e-mail

Facebook