UNICEFs chef i Syrien, Hanaa Singer, i snak med nogle af de børn, hun mødte i Madaya. "Mange børn fortalte mig, at de har levet af blade kogt på suppe," siger hun.

UNICEF er blandt de organisationer, der har fået adgang til den belejrede by Madaya i Syrien, som har været afskåret fra nødhjælp i et halvt år. Det syn, der mødte vores chef for kontoret i Syrien, Hanaa Singer, var gruopvækkende. Her er hendes fortælling:

Det var særligt hårdt og chokerende at opleve Ali dø. Han var en alvorligt underernæret dreng på 16 år, som døde af sult for øjnene af os.

Alle dem, vi mødte i Madaya, var udmattede og ekstremt skrøbelige. På det hospital, vi besøgte, var der kun to læger og to sygeplejersker. Lægerne var følelsesmæssigt stressede og drænede, de arbejdede døgnet rundt med meget få ressourcer i håb om at kunne hjælpe alle. Det er simpelthen uacceptable arbejdsvilkår i det 21. århundrede.

UNICEF var med til at screene 25 børn under fem år for underernæring. 22 af dem skulle i akut behandling.

Sammen med WHO er vi igang med at etablere et sundhedscenter, der skal behandle de mange underernærede børn. Vi har trænet sundhedsmedarbejdere i, hvordan behandlingen skal foregå.

Alt imens jeg fortæller det her, så lad os ikke glemme, at der i Syrien er 14 andre steder i lignende situationer. Det er steder, som de forskellige stridende parter har brugt til taktisk krigsførelse med den store konsekvens, at det har frarøvet børn og uskyldige civile adgang til livreddende nødhjælp.

I denne uge var UNICEF med i en konvoj af 10 lastbiler, der kørte ind med nødhjælp til to andre belejrede områder - med nok nødhjælp til at kunne nå 6.000 børn."

Flere artikler i samme kategori

Sådan taler du med dit barn om Aleppo
Skal man indvie børn i verdens gru? Eller beskytte dem mod de slemme ting? Det er ikke altid lige let at orientere sig i. For børn har på den ene side ret til at omsorg og beskyttelse, men på den anden side har de også ret til at blive informeret om det, der sker i verden. Omtale af krige og...
14. juli 2016: En dreng hjælper med at tilslutte en vandslange i en lejr i Juba, hvor tusindvis af internt fordrevne lige nu opholder sig, efter at den voldelige konflikt i landet er eskaleret.
Konflikten i Sydsudan er eskaleret med voldelige kampe i Juba og Wau Her kan du læse om konfliktens konsekvenser for børn, og hvordan vi hjælper dem:Hvor mange er påvirkede?Over 900.000 børn var allerede drevet på flugt fra deres hjem på grund af den voldelige konflikt i Sydsudan. Yderligere 42.000...
Haiti ramt af orkanen Matthew
Siden orkanen Matthew ramte Haiti i sidste uge, har danskerne støttet de nødstedte børn med over 1,3 mio. kr. gennem donationer til UNICEF.”På vegne af Haitis børn glæder det mig meget, at så mange danskere har valgt at række ud til de nødstedte børn og familier, der kæmper med følgerne af orkanens...

Billeder og video i samme kategori

 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
M: 20 14 44 30
Send e-mail

Julie Troldborg
Presseansvarlig
M: 29 80 18 45​
Send e-mail

Jakob Colville-Ebeling
Public Affairs Manager
M: 61 65 61 95
Send e-mail

Facebook

Unicef