Se videoen med Tselane

Det er snart et år siden, vi første gang fortalte om 23-årige Tselane fra Lesotho. Og forvandlingen fra dengang til nu er slående. Før var hun knuget og bleg af bekymring. Nu nærmest stråler hun af lettelse. Man kan se, hvor stolt hun er. Og hvor glad hun er for sin lille datter Dintle på 20 måneder. Dengang lå den lille pige i sin mors gravide mave intetanende om det drama, der udspillede sig på den anden side. Nu springer hun glad rundt og er fuld af spilopper. 

Tselane opdagede, hun var hiv-smittet

Dengang havde højgravide Tselane netop fået den forfærdende besked: at hun var smittet med hiv. Hun var dybt chokeret. Og bange. For hvad skulle der ske med hendes ufødte barn? hvad skulle der ske med hendes ufødte barn? 
Tselane kom i behandling på dét UNICEF støttede sundhedscenter, der også havde foretaget den skæbnesvangre hiv-test, der på et øjeblik ændrede alt for den vordende mor. 

Bekymret for sit lille ufødte barn

Tselane fik medicin for at forhindre, at hun overførte hiv-smitten til det lille barn. Og når den lille ny kom til verden, ville også hun få den forebyggende behandling. Tselane kunne kun håbe på det bedste. Hun var stadig bange for, om det ville lykkes at redde hendes barn fra en grufuld start på livet eller ej?

Indsatsen reddede den lille piges liv

Men det lykkedes. Dintles test var negativ. Behandlingen havde virket. Hun var ikke blevet smittet! Og den lange tur gennem bjerglandskabet fra Tselanes simple hjem til sundhedsklinikken, som den vordende mor dengang fandt modet til at gennemføre, kom til at redde den lille piges liv.

 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
Send e-mail

Susan Knorrenborg
Presseansvarlig
T: 35 27 38 66​
M: 29 89 19 15
Send e-mail

Mads Nørgaard-Larsen
Kommunikations-
medarbejder
M: 27 46 63 33
Send e-mail

Facebook