Udenfor hovedstaden Bangui har flere tusinde mennesker søgt tilflugt i en lufthavn.
Udenfor hovedstaden Bangui har flere tusinde mennesker søgt tilflugt i en lufthavn.

Over 2 mio. børn har brug for hjælp i Den Centralafrikanske Republik.

Den voldelige konflikt er eskaleret og har kostet hundredvis af menneskeliv og drevet over 600.000 på flugt. Børn bliver skilt fra deres familier og såret eller dræbt. I alt er 4,6 millioner påvirket af konflikten, heriblandt 2,3 millioner børn. 

"Hver dag ankommer flere og flere børn til hospitalet. Det er fuldstændig uacceptabelt," siger Souleymane Diabate fra UNICEFs kontor i landet.

Ikke længere adgang til skolegang

Situationen i Den Centralafrikanske Republik er ekstremt skrøbelig, og UNICEFs ressourcer er spændt til det yderste. 70 procent af de børn, der startede i skole sidste år, har ikke længere adgang til skolegang, op mod 6.000 børn er rekrutteret som børnesoldater, og landets sundhedssystem, som i forvejen var skrøbeligt, er nærmest kollapset i 2013.

Kæmper for at nå frem med nødhjælp

UNICEF kæmper for at nå frem med nødhjælp til børnene og deres familier - og det lykkes heldigvis trods vanskelige arbejdsforhold. Blandt andet er over 150.000 børn under fem år blevet vaccineret mod mæslinger, mere end 2.700 akut underernærede børn er blevet indlagt til behandling, 351 børn er blevet genforenet med deres familier og 11.400 familier har fået midlertidigt tag over hovedet. 

Vi har brug for din hjælp, hvis vi skal kunne imødekomme det store og akutte behov for hjælp i Den Centralafrikanske Republik.

 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
Send e-mail

Susan Knorrenborg
Presseansvarlig
T: 35 27 38 66​
M: 29 89 19 15
Send e-mail

Mads Nørgaard-Larsen
Kommunikations-
medarbejder
M: 27 46 63 33
Send e-mail

Facebook