Færre børn får HIV
Færre børn får HIV

Nye tal fra UNICEF viser, at 50 % færre børn under 15 år fik konstateret hiv mellem 2005 og 2013. Det svarer til, at omkring 1,1 mio. børn undgik at få hiv. Heriblandt drengen herover, som vi mødte i sidste måned i Angola. Hans mor er hiv-smittet, men takket være den rette behandling blev han ikke smittet under fødslen.

Den gode udvikling skyldes, at langt flere kvinder har fået adgang til tests og behandling. Et afgørende element er, at flere kvinder får en livslang behandling. Det forhindrer overførslen af smitte fra mor til barn. Og det holder moderen i live og sikrer, at hun er rask nok til at tage sig sit barn. 

Lang vej endnu

På trods af den store fremgang, så når verden ikke 2015-målet om at reducere antallet af smittede børn med 90 procent fra 2009 tll 2015. Lige nu er det kun 67 procent af de hiv-smittede kvinder i lav- og mellemindkomst landene, der modtager behandling. Så der er al mulig grund til at fastholde indsatsen og styrke den i de kommende år. I forbindelse med World Aids Day udtaler UNICEFs øverste chef Antony Lake: "Vi har brug for at lukke hullet og investere mere i at nå alle mødre, alle nyfødte, alle børn og alle unge mennesker med forebyggelse og behandling, der kan redde og forbedre deres liv".

En historie fra Tchad

I det centralafrikanske land Tchad er der også sket en store fremgang i hiv-smittede kvinders adgang til behandling. UNICEF i Tchad har i anledning af World Aids Day lavet denne lille musikvideo om de modige mødre og det livsvigtige emne. 

 

 

Hiv
 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
Send e-mail

Susan Knorrenborg
Presseansvarlig
T: 35 27 38 66​
M: 29 89 19 15
Send e-mail

Mads Nørgaard-Larsen
Kommunikations-
medarbejder
M: 27 46 63 33
Send e-mail

Facebook