Børn ses til moveathon der afholdes af værebro skole på skolernes motionsdag

Billedøvelse

Klik på billedteksten og download billedet

Hjem » Moveathon: Lær, løb og giv » Moveathon: Billedøvelse

Mohammad

Mohammad på 14 år er syrisk flygtning. Han har nu boet i Irak i 3 år. Han og hans lillebror arbejder begge fuldtid i et industrielt område af byen Erbil for at forsørge deres familie. Mohammad og hans fem søskende har ikke været i skole siden de forlod Syrien.

”Det jeg allerhelst vil, er at forlade dette job og gå i skole igen. Jeg savner min skole i Syrien. Jeg savner mine blyanter og bøger, og jeg vil gerne have dem tilbage,” fortæller Mohammad.

Saja

12-årige Saja bor i Gaza i Palæstina. Her bor hun med sin mor, far og seks søskende.De bor på 3. etage i en bygning i bydelen Rafah. Saja drømmer om at blive skolelærer, når hun bliver voksen. Hun vil gerne bo i Jordan, for der er der fred. Der er mange udfordringer ved at være en familie i Gaza. Fattigdom og arbejdsløshed er udbredt (42% arbejdsløshed). 80% af befolkningen er afhængig af humanitær assistance.

Mange familier vælger at lade børnene gå ud af skolen for at arbejde, og børn giftes væk i en tidlig alder. 97% af vandet i Gaza er udrikkeligt. Elektricitet og andre energiformer er utilregnelige – i december 2017 havde beboerne 4-5 timers elektricitet dagligt. To ud af tre skoler i Gaza har ”dobbeltvagt” hvor halvdelen af børnene går i skole om formiddagen, og den anden halvdel om eftermiddagen. De går derfor kun i skole 4,5 time om dagen, og der er ingen fritidsaktiviteter efter skole. Saja går i skole om formiddagen. Efter skole kan Saja bedst lide at undervise sine søskende og fætre/kusiner i arabisk.