Løb, leg, lær og giv
med et Moveathon

Hjem » Løb, leg, lær og giv med et Moveathon

Gratis og fleksibelt

Moveathon består af et enkelt undervisningsforløb efterfugt af et indsamlingsløb, som er sjovt og styrker fællesskabet på skolen. Selvom Moveathon kan afvikles året rundt, er der mange skoler, som vælger at organisere et Moveathon på skolernes motionsdag for at koble indlæring, velgørenhed og ekstra mening til motion. Vi har sammensat en gratis Moveathon-pakke med alt, hvad man har behov for til at afvikle løbet. Moveathon-pakken fås både i fysisk og elektronisk form. Læs mere her.

 

Undervisningsforløbet

Undervisningsmaterialet er baseret på Børnekonventionen, som er fundamentet for UNICEFs arbejde for verdens børn. Børnekonventionen er underskrevet og ratificeret af 193 lande og handler om beskyttelse af børn og deres rettigheder. Vi har hos UNICEF erfaret, at børn, som kender til deres rettigheder, står på et stærkere fundament som individer. Hvis du vil se/bestille Moveathon-pakken, som indeholder undervisningsmaterialet, så læs mere her.

 

Indsamlingen

Efter man har gennemgået undervisningsmaterialet, er børnene klædt på til at gå ud og finde sponsorer. Undervisningen bidrager til, at eleverne forstår formålet for indsamlingsløbet, så de kan viderebringe budskabet om børns rettigheder til en potentiel sponsor. Hver elev finder selv en sponsor. En potentiel sponsor kan være enhver person, som har lyst til at aktivere barnet og bidrage til indsamlingsbeløbet: det kan være et familiemedlem eller den lokale malermester. Sponsoren bestemmer selv et beløb at donere for hver tilbagelagt runde. Efter løbet meddeler eleverne sponsorerne om, hvor mange omgange de har løbet, så sponsorerne kan donere det indtjente beløb til UNICEF.

moveathon-skoleelever-klasse-børn-elever-piger-løb-unicef

To glade piger til MOVEATHON på Bakken.
© UNICEF/2011

Der er mange måder at lave en MOVEATHON på. Her har en skoleklasse valgt at løbe deres MOVEATHON på løbehjul.
© UNICEF Danmark/2011

Tilmeld din skole et MOVEATHON her

Tilmeld her
moveathon-skoleelever-klasse-børn-elever-piger-løb-unicef
Phillipnierne skole Moveathon
Vi er vildt stolte over, hvor meget vi samlede ind i forbindelse med vores MOVEATHON sidste år. Vi regnede ud, at vi næsten havde samlet penge nok ind til at bygge en skole på Filippinerne. Da vi fortalte eleverne det på en morgensamling, begyndte de impulsivt at klappe. Jeg fik faglig gåsehud, som jeg kalder det.

Marianne Nielsen, lærer på Bakkeskolen i Kolding.

støt UNICEF via MobilePay

Donation via MobilePay

Send din donation til til 24900

Unicef beskytter børn

Løb, leg, lær...

og giv med et MOVEATHON

bankoverførsel UNICEF Danmark støt

Donation via netbank

Overfør bidrag til Reg: 4183 Konto: 342 0000

Tilmeld din skole et MOVEATHON her

Tilmeld her
moveathon-skoleelever-klasse-børn-elever-piger-løb-unicef