Moveathon


 

Lær, løb og giv

Moveathon er et forløb til enten din klasse eller din skole, som kombinerer undervisning og motion samt giver eleverne muligheden for at hjælpe andre børn i verden med at få skolegang og uddannelse.

En MOVEATHON er ikke bare sjov og god motion for eleverne - det har også et godt formål. Siden 2008 har 300 skoleklasser løbet for UNICEFs arbejde for verdens børn.

Lær

Første del af forløbet underviser eleverne om børnekonventionen og nogle af FN’s verdensmål. Materialet er bygget op om øvelser og cases, der giver eleverne indsigt i, hvilke vilkår børn rundt om i verden lever under i forbindelse med skolegang og uddannelse.

Værebro Skole (nu Skovbrynet Skole) fra Bagsværd er en af de mange skoler, der siden 2008 har løbet en MOVEATHON til fordel for udsatte børn i hele verden.

Løb

I den næste del afholdes løbet. Eleverne har fundet sponsorer - typisk forældre og andre familiemedlemmer. Moveathon kan afholdes som et klassisk motionsløb. Det kan afholdes i forbindelse med skolernes motionsdag eller være et event i sig selv. I skal bare beslutte hvad én runde skal bestå af.

Eleverne fra Værebro Skole (nu Skovbrynet Skole) samlede sammen over 28.000 kr. ind. For de penge kan UNICEF blandt andet købe kladdehæfter og blyanter til 12.505 børn.

Giv

Efter løbet fortæller eleverne deres sponsorer, hvor mange runder de har gennemført. Sponsorerne indbetaler herefter beløbet til UNICEF. Pengene bruges til at støtte børns uddannelse i hele verden.
MobilePay nummer: 261727
Kontonummer: Reg: 4183 Konto: 342 0000


 

Pengene fra dit MOVEATHON rækker langt

Her kan du se eksempler på, hvor stor en forskel du kan være med til at gøre ...

Hvis du samler 200 kr. ind, kan UNICEF for eksempel:

  • Give 3.400 kridt, som kan bruges til tavleundervisning.
  • Sikre 59 sjippetov, som giver timevis af sjov til børn i udviklingslande.
  • Eller give 1.000 blyanter, som hjælper børn med at lære at skrive og regne.

Samler I 6.000 kr., kan UNICEF::

  • Sikre 250 børn en vandtæt skoletaske med tykke skulderstropper, så den er behagelig at gå med – selv for børn, som har langt til skole.
  • Give 375 basketbolde, som giver timevis af sjov til børn i udviklingslande. Sport skaber sammenhold og lærer børn at samarbejde og løse konflikter.
  • Eller give 5 kasser fuld af alle de undervisningsmaterialer, en lærer skal bruge for at lære eleverne matematik i 1.-6. klasse.
En ung pige drikker renset vand udenfor en UNICEF-støttet skole i Dafo, Djibouti.

Pige drikker renset vand udenfor en UNICEF-støttet skole i Djibouti. Rent vand er vigtigt for, at børn undgår at blive smittede med vandbårne sygdomme som kolera og tyfus.

Wilker på 9 år går på en UNICEF-støttet skole i en mindre by uden for Caracas i Venezuela. UNICEF støtter skolen med læresæt og skoleudstyr til både lærerne og eleverne.

Wilker på 9 år går på en UNICEF-støttet skole i en mindre by uden for Caracas i Venezuela. UNICEF støtter skolen med læresæt og skoleudstyr til både lærerne og eleverne.

Pigerne går i skole i en forstad til Niamey, som er hovedstaden i Niger. Over 50 procent af børn i alderen 7-16 år går ikke i skole i Niger, men med pengene fra jeres Moveathon kan I hjælpe med at mindske dette tal.

Pigerne på en skole i Niger. Over 50 % af børn i alderen 7-16 år går ikke i skole i Niger, men med pengene fra jeres Moveathon kan I hjælpe med at mindske dette tal.


 

Download Moveathon materiale

Du kan downloade udvalgte elementer fra vores Moveathon pakke her. Husk at tilmelde din skole til Moveathon.


 

Tilmeld din skole et moveathon

SKOLE* - Sign-up til Moveathon