Tilmelding til Moveathon

Har din skole lyst til at lave et Moveathon f.eks. til skolernes motionsdag, så tilmeld jer her:

SKOLE* - Sign-up til Moveathon

Moveathon er et forløb til enten din klasse eller din skole, som kombinerer undervisning og motion samt giver eleverne muligheden for at hjælpe andre børn i verden med at få skolegang og uddannelse. Du kan få mere information i videoen eller i afsnittene nedenfor.

Lær

Første del af forløbet sigter efter at undervise eleverne om børnekonventionen og nogle af FN’s verdensmål ved brug af det gratis undervisningsmateriale, som I kan downloade her. Materialet er bygget op om øvelser og cases, som også giver eleverne indsigt i, hvilke vilkår børn rundt om i verden lever under i forbindelse med skolegang og uddannelse.

Løb

I den næste del afholdes løbet for eleverne, som, på baggrund af den viden de har tilegnet sig fra første del, har fundet sponsorer. Sponsorerne kan være alle, typisk forældre og andre familiemedlemmer, og den enkelte elev aftaler selv et fast beløb med sin eller sine sponsorer, som så giver en donation per gennemført runde. Moveathon kan afholdes som et klassisk motionsløb eller I kan bruge fantasien til at finde på et kreativt løb. Det kan afholdes i forbindelse med skolernes motionsdag eller være et event i sig selv – i bestemmer selv. I skal bare beslutte hvad én runde skal bestå af på jeres skole.

Giv

Efter løbet fortæller eleverne deres sponsorer, hvor mange runder de har gennemført.Sponsorerne indbetaler herefter det aftalte og udregnede beløb til UNICEF, hvor pengene bruges på at støtte børns uddannelse i hele verden. Beløbet kan enten gives til læreren eller overføres direkte via MobilePay eller ved en normal kontooverførsel.

Et Moveathon er et motionsløb, der eventuelt kan afholdes til skolernes motionsdag, hvor skoleelever indsamler penge - se mere om det i denne video

2 drenge løber på løbehjul til deres Moveathon motionsløb

Der er mange måder at lave et MOVEATHON på. Her har en skoleklasse valgt at løbe deres MOVEATHON på løbehjul.
© UNICEF Danmark/2011

Værebro Skole (nu Skovbrynet Skole) fra Bagsværd er en af de mange skoler, der siden 2008 har løbet en MOVEATHON til fordel for udsatte børn i hele verden.

Værebro Skole (nu Skovbrynet Skole) fra Bagsværd er en af de mange skoler, der siden 2008 har løbet et MOVEATHON til fordel for udsatte børn i hele verden.
© UNICEF Danmark/2011

En MOVEATHON er ikke bare sjov og god motion for eleverne - det har også et godt formål. Siden 2008 har 300 skoleklasser løbet for UNICEFs arbejde for verdens børn.

Et MOVEATHON er ikke bare sjov og god motion for eleverne - det har også et godt formål. Siden 2008 har 300 skoleklasser løbet for UNICEFs arbejde for verdens børn.
© UNICEF Danmark/2011

Eleverne fra Værebro Skole (nu Skovbrynet Skole) samlede sammen over 28.000 kr. ind. For de penge kan UNICEF blandt andet købe kladdehæfter og blyanter til 12.505 børn.

Eleverne fra Værebro Skole (nu Skovbrynet Skole) samlede sammen over 28.000 kr. ind. For de penge kan UNICEF blandt andet købe kladdehæfter og blyanter til mere end 9.000 børn.
© UNICEF Danmark/2011

Pengene fra dit MOVEATHON rækker langt

Du kan for eksempel få 10 kroner af din mor, 8 kroner af din bedstemor, og 2 kroner fra den lokale malermester, for hver runde du gennemfører. Det betyder, at du indsamler 20 kroner per runde, du løber. Hvis du så løber 10 runder, kan du gange beløbet med 10. Forneden kan du se eksempler på, hvor stor en forskel du kan være med til at gøre:

For 200 kroner, som du har samlet ind, kan UNICEF for eksempel:

  • Give 3.400 kridt, som kan bruges til tavleundervisning.
  • Sikre 59 sjippetov, som giver timevis af sjov til børn i udviklingslande.
  • Eller give 1.000 blyanter, som hjælper børn med at lære at skrive og regne.

UNICEF kan for 6.000 kr.:

  • Sikre 250 børn en vandtæt skoletaske med tykke skulderstropper, så den er behagelig at gå med – selv for børn, som har langt til skole.
  • Give 375 basketbolde, som giver timevis af sjov til børn i udviklingslande. Sport skaber sammenhold og lærer børn at samarbejde og løse konflikter.
  • Eller give 5 kasser fuld af alle de undervisningsmaterialer, en lærer skal bruge for at lære eleverne matematik i 1.-6. klasse.
6-årige Taslima til undervisning på et UNCEF-læringscenter i Bangladesh.

Pige til undervisning på et UNICEF-læringscenter i Bangladesh. Pengene fra dit MOVEATHON hjælper blandt andet børn til at få undervisning og undervisningsmaterialer.
© UNICEF/2018/Nybo

En ung pige drikker renset vand udenfor en UNICEF-støttet skole i Dafo, Djibouti.

Pige drikker renset vand udenfor en UNICEF-støttet skole i Dafo, Djibouti. Rent vand er vigtigt for, at børn undgår at blive smittede med vandbårne sygdomme som kolera og tyfus.
© UNICEF/2018/Noorani

Wilker på 9 år går på en UNICEF-støttet skole i en mindre by uden for Caracas i Venezuela. UNICEF støtter skolen med læresæt og skoleudstyr til både lærerne og eleverne.

Wilker på 9 år går på en UNICEF-støttet skole i en mindre by uden for Caracas i Venezuela. UNICEF støtter skolen med læresæt og skoleudstyr til både lærerne og eleverne.
© UNICEF/2019/Velasquez

Pigerne går i skole i en forstad til Niamey, som er hovedstaden i Niger. Over 50 procent af børn i alderen 7-16 år går ikke i skole i Niger, men med pengene fra jeres Moveathon kan I hjælpe med at mindske dette tal.

Pigerne går i skole i en forstad til Niamey, som er hovedstaden i Niger. Over 50 procent af børn i alderen 7-16 år går ikke i skole i Niger, men med pengene fra jeres Moveathon kan I hjælpe med at mindske dette tal.
© UNICEF/2019/Frank Dejongh

Download Moveathon materialet her

Du kan downloade udvalgte elementer fra vores Moveathon pakke her. Husk at tilmelde din skole til Moveathon.

Download Lærervejledning
Download Kontrolkort
Download Diplom
Download Klassediplom
Download Takke-diplom
Download Sponsorkontrakt
Download Pressemeddelelse
Download folder om Børnekonventionen

Elever fra Værebro Skole (nu Skovbrynet Skole) løber en MOVEATHON for at samle penge til udsatte børn.

Elever fra Værebro Skole (nu Skovbrynet Skole) løber et MOVEATHON for at samle penge til udsatte børn.
©UNICEF Danmark/2011

Tilmeld din skole et moveathon her

SKOLE* - Sign-up til Moveathon
Støt UNICEF via MobilePay

Donation via MobilePay

Send din donation til til 24900

Unicef beskytter børn

Løb, leg, lær...

og giv med et MOVEATHON

bankoverførsel UNICEF Danmark støt

Donation via netbank

Overfør bidrag til Reg: 4183 Konto: 11980570