Vinderne af mediekonkurrencen 2020

Seks folkeskoleklasser har vundet konkurrencen med deres unikke avis

Hjem » Elevsite: Mediekonkurrencen 2020 » Mediekonkurrencen: Årets vindere er fundet!

’Vi har ordet – unge har også ret’ – sådan lød årets tema der fokuserede på børns rettigheder.

I konkurrencen har børnene skulle formidle, debattere, og kommunikere historier om forhold, der berører dem selv og andre børn – i Danmark og globalt. De har i efteråret skulle lave ders egen udgave af Politiken, Jyllands-Posten eller Ekstra Bladet.

150 klasser deltog i mediekonkurrencen og der har været rigtig mange flotte og velskrevede aviser. Ud af dem er der fundet seks vinderklasser og du kan læse en udvalgt artikel fra hver avis her.

Årets vinderklasser

6.-7. klasse:

8.-9. klasse:

Juryen bestod i år af repræsentanter fra UNICEF Danmark, Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten, som sammen udvalgte de seks vinderklasser, der alle blev overrasket med et virtuelt besøg fra JP/Politikens Hus og UNICEF.

“Det er vigtigt, at børn får et større kendskab til deres rettigheder – både herhjemme og i resten af verden. Årets aviser er et bevis på, at skoleklasserne ikke er bange for at tage ordet, og fortælle os voksne, hvad der betyder noget for dem, uanset om det drejer sig om MeToo, klimaforandringer, udfordringer ved at være ung LGTB+ er og andre store spørgsmål, der fylder i de unge menneskers liv” siger Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF Danmark.

Du kan læse den fulde udgave af aviserne HER.

Hjælp UNICEF med at arbejde for børns rettigheder

Støt nu