Børnenes Dag:
Livestream med H.K.H. Kronprinsessen på Facebook

H.K.H. Kronprinsessen taler med børn om rettigheder

20. november fejrer hele verden Børnekonventionen og Børnenes Dag 2020. I den forbindelse deltog H.K.H. Kronprinsessen med UNICEF Danmark i en live-streamet samtale med Thea, Vilma og Catharina fra Det Nationale Rettighedsråd og Esther Vyff, der er formand for Danske Skoleelever.

Kronprinsessen og børnene mødtes i Tivoli til en samtale om at være barn i Danmark, børns rettigheder, og hvordan de ser, at vi løser nu- og fremtidens udfordringer som corona-pandemien og klimakrisen.

Samtalen var faciliteret af tv-vært og UNICEF-ambassadør Sofie Østergaard.

Vi sendte live fredag d. 20. november kl. 10.00. Du kan se eller gense hele livestreamet i videoen herover.

Live fra Tivoli talte H.K.H. Kronprinsesse Mary med danske børn om deres håb og forventninger til fremtiden set i lyset af både corona-pandemien og klimaforandringerne. Du kan se eller gense hele livestreamet i videoen på siden her.
Foto: Franne Voigt

Om børnenes dag

I år er det 31 år siden, at verdens lande vedtog Børnekonventionen i FN d. 20. november 1989. I dag er det langt de fleste af verdens lande, som har tilsluttet sig de 54 artikler, som udgør børne rettighederne.

Fejringen i 2020 sætter fokus på, at børnene både er verdens nutid og fremtid, og derfor skal vi lytte til dem og tage dem med på råd om den fremtid, vi sammen skal skabe. Coronapandemien har vist, at det er muligt at ændre vores adfærd, så den bliver mere bæredygtig og klimavenlig. Klimakrisen kan ikke alene løses af individer, det kan corona-pandemien heller ikke.

Foruden samtalen mellem Kronprinsessen og børnene fejres dagen sammen med UNICEF Danmarks partnere og private støtter, der oplyser bygninger i blåt og går i blåt på de sociale medier. UNICEF Prisen gives videre til en ny vinder, og i samarbejde med Gallup udkommer UNICEF Danmark med en ny undersøgelse af, hvordan danske børn ser på fremtiden.

Læs mere om børnenes dag i 2020 HER.

Danske børn på en trappe

Det Nationale Rettighedsråd har børns stemmer i fokus

I år har Børnetopmødet haft to artikler i Børnekonventionen som omdrejningspunkt, og har stor betydning for samfundets genåbning, efter vi alle sammen har levet i skyggen af corona.

Det første punkt handler om medinddragelse og respekt for børns mening, og det andet om vand, sundhed og miljø. Disse danner grundlag for denne resolution,som er udarbejdet af Det Nationale Rettighedsråd (DNR).

Download

Læs Rettighedsrådets resolution her

Download
Download

Se resolutionen som plakat her

Download