Støt nu!
Hjælp UNICEF med at sende piger i skole
Så langt rækker din hjælp
50 KR.
50 KR.
50 KR.
Hjælp verdens med udsatte børn i skole
For 50 kr. kan du hjælpe med at sende en pige i skole.
Hjælp verdens med udsatte børn i skole
For 50 kr. kan du hjælpe med at sende en pige i skole.
Hjælp verdens med udsatte børn i skole
For 50 kr. kan du hjælpe med at sende en pige i skole.

Corona må ikke stjæle pigers ret til uddannelse

Verdens piger har ret til uddannelse efter Corona. Sammen kan vi støtte den næste generation af stærke kvinder og forhindre, at Corona stjæler drømme og muligheder fra dem.

For hvert år en pige går i skole, stiger hendes indkomst som voksen med 10 procent. Sammen kan vi sende piger i skole og dermed ikke tabe næste generation af stærke kvinder.💙

Hjælp verdens piger nu!

Hjælp UNICEF med at give piger en uddannelse

Støt nu
Når vi nu nærmer os et-års-markeringen for COVID-19-pandemien, er det vigtigt, vi bliver mindet om, hvilken katastrofal uddannelseskrise, sygdommen har ført med sig. Det er særligt verdens allermest udsatte børn, der betaler en kæmpe pris, og de holder ikke til det her et år mere.

Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF.

Corona skal ikke stjæle pigers ret til uddannelse

Et af Corona-krisens skjulte ofre er den næste generation af stærke kvinder, som på bagkanten af pandemien kan blive glemt, når skolerne igen lukker op. Erfaringer fra tidligere epidemier viser, at det ikke er en selvfølge, at også pigerne vender tilbage til skolens både faglige og sociale rum. Det må ikke ske efter Corona!

Så mange børn har aldrig før været hjemme på én gang. Danske børns adgang til digitale værktøjer gør hjemmeundervisning muligt, men sådan er det ikke for alle verdens børn. Mindst 463 millioner skolebørn verden over, har ikke haft adgang til fjernundervisning, og i de hjem, hvor børnene skal deles om computeren, er forældrene nødsaget til at prioritere, hvilke af deres børn der skal have adgang. I mange familier forfordeles drengebørn, og derfor kommer pigerne bagud. Det er skadeligt for ligestillingen nu – og mange år frem.

Adgang til uddannelse og skolegang er essentielt for pigers fremtid og for ligestillingen. Det handler ikke kun om, at piger skal udvikle læse- og matematiske færdigheder, men også om deres mentale udvikling og evne til at tænke kreativt, opnå digitale færdigheder og deltage aktivt i samfundet.

15 årige Anjali Dodiyar Meena studerede hjemmefra, da hendes skole lukkede ned. Det var ekstra svært da hun ikke har adgang til internet og kunne ikke deltage i online undervisningen.

Globalt er der stadig 5,5 millioner flere piger end drenge, der ikke går i skole

  • For hvert år en pige går i skole, stiger hendes indkomst som voksen med 10 procent
  • Andelen af unge kvinder i alderen 15-24, der lærer at læse, er steget fra 80 til 90 procent siden 1995.
  • Mere end 274 millioner børn har modtaget fjern- eller hjemmeundervisning under pandemien.
  • Over de sidste 25 år er antallet af piger, der lever i børnearbejde faldet. Det skyldes blandt andet forbedringer i pigernes adgang til uddannelse.

Hjælp UNICEF med at give piger en uddannelse

Støt nu

Det går pengene til

Vidste du at…

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Vi er helt afhængige af frivillige gaver og donationer

UNICEFs arbejde er ikke finansieret af FN. UNICEFs livsvigtige arbejde er kun muligt på grund af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og private personer.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Ud af én doneret krone går 3 øre til administration

Når du donerer, går 78 procent til arbejdet for børn, 3 procent til administration, og resten bliver investeret i at skabe større indtægter til børn.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Du får skattefradrag på donationer

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at når du donerer til UNICEF, kan hele dit bidrag trækkes fra i skat.